6.7.2013

Terveisiä Virosta

Käytiin parin päivän reissulla Tallinnassa, meidän perhe ja sekä mun että Miehen äidit. Oli ihan kiva ja leppoisa reissu. Lasten tahtiin mentiin, mutta kun oli mummot mukana, niin ehdittiin vähän Miehen kanssakin jotain omaa tehdä. Mummot eivät juurikaan kyllä ehtineet muuta kuin lapsia kaitsea, mutta rauhoitin omatuntoani sillä, että niillä on kumminkin mahdollisuus lapsivapaisiin reissuihin milloin vaan. 

Eckerö Linen uudella Finlandialla matkustettiin molempiin suuntiin. Laiva oli mulle vähän pettymys. Tietysti kiva, että matka sujuu vähän nopeammin, mutta laiva tuntui kyllä entistä Nordlandiaa ahtaammalta. Siellä on kesän ajaksi tehty kokoushuoneesta lasten leikkihuone, jossa oli siis jotain leluja ja värityskuvia ja leikkitäti laulattamassa, mutta ilmeisesti kesäajan ulkopuolella ainut lastenjuttu on kahvilan nurkassa oleva pienen pieni leikkinurkka, joka oli kyllä oikeasti tosi onneton. Ei ihan heti tekis mieli mennä lasten kanssa kesäajan ulkopuolella tuonne. Tosin parin tunnin matka ei ole mahdoton, mutta toisaalta ei sen luulis olevan mahdoton aikuisillekaan, että ehkä olis jostain baarista voinut erottaa osan lapsille (tytöt pettyi, kun ei ollut pallomerta). No, lapset ei osta olutta.

Tosiaan nyt siellä oli kokoushuone tehty lasten leikkitilaksi, ja oli kyllä ihan kiva, ettei vauvan kanssa tarvinnut ihana kamalassa mölyssä (mitänyt parikymmentä lasta saa ääntä aikaan) olla, sai Poikanen vähän köllötellä lattialla jne. Takasin päin tullessa oltiin sopivasti lasten ruoka-aikaan laivalla, joten syötiin buffetissa. Oli hyvää, jälkkärit varsinkin. 

Tallinnassa oltiin yötä Viru-hotellissa. Se tuntui kätevimmältä lasten kanssa, ja olikin. Hotellin perhehuonetta voisin suositella muillekin lapsiperheille, se oli sopivan tilava ja oli esim. potta ja lastenastiat valmiina odottamassa. Tykkäsin hotellin aamiaisesta kauheasti. Vähän huvitti, kun mummojen huone oli kerroksessa 20 ja respassa kovasti pahoiteltiin, että valitettavasti perhehuoneita ei ole korkealla. No niin, me oltiin sitten vaatimattomasti niinkin matalalla kuin kerroksessa 12 :)

 Virun 23. kerroksesta näki melkoisen kauas

Käytiin vähän pyörimässä vanhassa kaupungissa, Miehen kanssa reippailtiin kaksien rattaiden kanssa näköalapaikalle asti, tytöt pääsi mummojen kanssa siihen pikkujunaan, joka kiertää vanhaakaupunkia. Sellaista kuljeskelua. Samoin Viru-keskuksessa ja Kaubamajassa pyöriskeltiin aikamme, yllättäen Kaubamajan leluosastolla vierähti aikaa.... Ei mitään isompia osteltu, mutta lapsille matkamuistot ja se, mitä olin ajatellutkin: pari pulmapeliä töihin, vähän lankaa ja parit lasten aterimet, että riittää samaa sarjaa sitten Poikasellekin, kunhan kasvaa haarukkaikään. Miehelle sipsejä ja mulle suklaata ja muutama pullo juomisia, mitä ei Suomesta saa.

Miehen kanssa käytiin kahdestaan Virun yhteydessä olevassa hotellimuseossa. Suosittelen! Liput varattiin edellisenä päivänä hotellin vastaanotosta, ja kierrokset ovat kuulemma aina täynnä. Sinne pääsee siis vain opastetulle kierroksele. Itse museossa ei kauhean paljon ollut katsottavaa, mutta opas oli valtavan hyvä ja tosi mukaansatempaavasti kertoi KGB:n toiminnasta Viru-hotellissa ja muutenkin siitä, millaista oli elää Neuvosto-Virossa.

 No eihän siellä tietenkään mitään ole, ainakaan KGB:n agentteja, kun kerran ovessa niin sanotaan...

Kaiken kaikkiaan oli tosiaan ihan kiva reissu. Mummot ja tytötkin ihan tykkäsivät ja Poikanen jaksoi ihmeen hyvin. Ensin meinattiin lähteä rattaiden+seisomalaudan kanssa matkaan, mutta päädyttiin ottamaan kuitenkin sekä tavalliset rattaat että matkarattaat ja jättämään seisomalaudan kotiin, olihan meitä sentään 4 aikuista. Toinen vaihtoehto olis ollu ottaa tuplarattaat, mut ajateltiin, et kaksissa rattaissa on ensinnäkin se etu, että voidaan helpommin jakautua useampaan paikkaan ja toisekseen ei tarvi miettiä, mihin tuplat mahtuu. Ratkaisu osoittautui erityisen fiksuksi. Isosisko jaksoi kävellä, joten seisomalauta olisi ollut turha, ja hankalakin kuoppaisilla teillä ja jalkakäytävän reunuskivien yli mennessä. Pipanainen sai omissa rattaissaan rauhassa ottaa päiväunet, mikä pelasti molemmat illat. Poikanen oli joko matkarattaissa tai tavallisissa, sen mukaan oliko Pipanainen rattaissa vai ei. Ja kun käytiin syömässä ja Viru-keskuksen kaupoissa jne, niin jätettiin toiset rattaat hotelliin. 

Kotona oltiin eilen iltakymmenen tienoilla, ja peräti 16 tunnin kotielämän jälkeen jatketaan nyt matkaa mökille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti