8.7.2013

mökkimatkalla

Kesän toinen mökkireissu on nyt tehty. Tällä kertaa vietettiin viikonloppua mun isän ja sedän yhteisomistuksessa olevalla mökillä, joka on kolmen tunnin ajomatkan päässä meiltä. Tuo mökki on viime vuosina muuttunut paljon lapsuudestani. Aiemmin siellä oli vain pikkuinen rantasauna ja aitta (mökki paloi poroksi monta kymmentä vuotta sitten, eikä pappani saanut koskaan aikaan rakentaa uutta) ja koko paikka sellaista pusikkoa, että kun perheen yhteiset reissut loppuivat, niin en kahdeksaan vuoteen käynyt mökillä lainkaan. Pari vuotta sitten mun isä ja setä rakennutti sinne mökin, ja metsääkin on harvennettu oikein reilulla kädellä. Nyt se on aika lähellä mun unelmakesämökkiä :)

Oltiin perillä lauantaina iltapäivällä (edellisen postauksen kirjoittelin automatkalla). Ankaran asettautumisen (avaimen etsintä, auton purku, lasten vessatus jne) jälkeen grillattiin vähän makkaraa ruoaksi, saunottiin ja syötiin lettuja. Mun vanhemmat ja pikkuveli tulivat illalla myös mökille. Hankalaa tuolla olisikin olla yhdistelmällä 2 aikuista, 2 pikkulasta ja vauva.

Sunnuntaina myös mun ensimmäinen pikkusisko perheineen tuli käymään ja juhlittiin veljenpojan 5-vuotissynttäreitä. Lapset puljasivat rannassa sydämensä kyllyydestä. Yksi parhaita lapsuuden mökkimuistoja on just tuo, miten mökeillä serkkujen kanssa uitiin ja leikittiin vesileikkejä tuntitolkulla, välillä aina saunassa lämmitellen. Jossain vaiheessa aikuiset huutelivat syömään, ja ruuan jälkeen taas jatkettiin uimista. No, ihan tuntikausien uimisiin nää 1-5 -vuotiaat serkukset eivät sentään yltäneet (uittamisesta ja vahtimisesta vastanneiden aikuisten onneksi), mutta aika kauan jaksoivat vedessä olla. Ihana, että on mahdollista tarjota omille lapsille mahdollisuus samoihin muistoihin!

Muutakin ehdittiin puuhata. Mökin ympäristössä kasvoi valtavasti metsämansikoita ja mustikoita, niitä poimittiin useaan otteeseen. Tai no, Isosisko poimi, Pipanainen lähinnä ojensi kuppinsa lähimmälle aikuiselle ja ilmoitti, että siihen voisi hänelle poimia mansikoita. Pappa opetti Isosiskon poimimaan mansikoita heinään. Papan kanssa lapset myös innolla siivosivat ulkovessaa (muurahaiset olivat tehneet tuhoja purupussissa, ulkovessaa kun käytetään tuolla tosi vähän) ja aittaa ja puuhasivat kaikenlaista muuta. Mummo kunnostautui ahkerana uittajana. 

Oli hirmu kiva käydä mökillä, lapset tykkäsivat kauheasti ja sääkin suosi. Vähän väsytti lähteä heti edellisen reissun jälkeen, mutta eipä tuo kumminkaan haitannut. Automatkatkin sujuivat vaivatta molempiin suuntiin. 

* * * 

Meillä on myös opittu uutta. Poikanen oppi viime viikolla kääntymään vatsalleen oikean käden kautta. Ensimmäiset kerrat olivat melkoista ähellystä, mutta nyt pyörähdetään jo oikein sujuvasti. Ja tietysti uutta taitoa on ihan pakko harjoittaa aina kun vaan mahdollista, myös hoitopöydällä ja sängyssä...

Potastakieltäytyjä-Pipanainen on yht'äkkiä yllättäen oppinut kuivaksi. Pari viikkoa sitten se vielä huolettomasti pissi vaan housuunsa, mutta nyt on jo ihan kuiva. Eikä vaan niin, että menisi kiltisti potalle, kun muistutetaan, vaan huomaa itse, kun on hätä (ja hermostuu, jos yritetään saada sitä potalle, vaikkei hätä olekaan). Toki vahinkoja sattuu, mutta harvoin. Yövaipatkin ovat olleet jo monena yönä kuivat, mutta yökuivaksi en lasta vielä laskisi. Vaippa laitetaan myös silloin, kun ollaan pitkään autossa ja muualla vessan ulottumattomissa.

Tänään se istuskeli potalla ja kähisi salamyhkäisellä äänellä: kakan pituus: kaksi mekliä, kakan pituus: kaksi mekliä, pytyn pituus: koome mekliä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti