2.7.2013

Eilen ja tänään

Tytöt oli tosiaan pari yötä mummilassa. Sunnuntai-iltana menivät ja tänään tulivat takaisin. Olin kuvitellut, että saan aikaan vaikka mitä, kun on vaan Poikanen kotona ja kuitenkin sitä hoitamassa sekä minä että Mies. 

No Miehen kanssa ehdittiin kyllä viettää laatuaikaa iltaisin vauvan nukahdettua. Se oli kiva! Eilen käytiin pankissa avaamassa Poikaselle tili ja osteltiin tytöille vähän vaatetta alennusmyynneistä. Ja neuloin kaksi vauvan villatakin hihaa. Mutta siihenpä ne saavutukset sitten jäivät. Olin ajatellut ommella pitkästä aikaa, mutta sain vaan kaivettua kankaita esiin, en edes leikannut niitä.

Eilen oli vauvauutisten päivä. Syntyi yhdet kaksoset (kaksi pientä tyttöä) ja yksi hevosvauva ja ultrattiin yhtä pientä ihmislasta. Mikään näistä ei siis meille (se tästä nyt vielä puuttuiskin!), mutta lähipiiriin/kavereille.

Tänään sitten oli onnettomuuspäivä. Mies putsasi aamupäivällä rännejä, kun sattui epäonnekseen löytämään ampiaispesän. Sai piston silmäkulmaansa (vasempaan, sikäli kun tiedolla on merkitystä) ja silmähän tietysti turposi umpeen. No, se söi kyypakkauksen (tai siis ne pillerit sieltä, jos tarkkoja ollaan) ja teki vähän tarkempia tutkimuksia. Puuvajasta löytyi iso ampiaispesä ja varaston oven päältä laudoituksen sisältä toinen. Ihan vähän ampiaisille kiukustuneena Mies meni apteekkiin ostamaan lisää kyypakkauksia (herätti hämmennystä kysymällä, et kuinka monta päivässä niitä saa syödä. Yhden vaikutus kestää kuulemma 10 tuntia) ja kotiin palattuaan kävi pesien kimppuun. Nyt ne on hävitetty. Eikä tullu lisää pistoja.

Isosisko onnistui kotiin palattuaan tipahtamaan sohvalta ja iskemään silmäkulmansa palapelilaatikkoon niin huolella, että sillä on nyt silmäkulma oikein kunnon ruhjeella (vasen silmäkulma silläkin, kun kaikkia nyt kumminkin kiinnostaa).

Isosiskolla oli kyllä vähän itkupäivä muutenkin. Kotiin tultuaan ehti tunnin sisään itkeä mm. seuraavia asioita:
  • saivat Pipanaisen kanssa samaa perhoskuosia olevat vaatteet, mutta Pipanainen sai mekon ja hän puseron (tää oli vanhempien vahinko, huomattiin vasta kotona, että Pipanaisella onkin mekko ja arvattiin, että itku siitä tulee)
  • Poikanen sai samanvärisen säästöpossun (sininen) kuin Pipanaisella, joten nyt Isosiskolla on ainut eri värinen (punainen, jonka ihan ite valitsi aikanaan, ettei vaan Pipanainen sais sitä...)
  • mummi leipoi yksin
  • Pipanainen ehti keittää mummille ja ukille kahvit (sillä aikaa kun Isosisko tutki uusia vaatteitaan)
No loppuilta meni kätevästi sitä silmäkulmaa potiessa. Tai Mies käytti kyllä vielä illalla tytöt ensin pyöräilemässä ja sitten uimassa, ja se oli Isosiskostakin kivaa.

Oon nyt lukenut parina päivänä Efesolaiskirjettä, joka on puhutellut jotenkin ihan uudella tavalla. Hassua, miten senkin oon lukenut vaikka kuinka monta kertaa, mutta nyt se vaan kolahtaa erilailla kuin aiemmin. (Efesolaiskirje on kyllä mun suosikkeja)

Mä olen jo monena iltana valvonut ihan liian myöhään, kahtena viime yönä yli yhteen. Ei hyvä. Nyt nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti