27.8.2013

Päivän ärsytysaihe

Otin Poikaselle 80-senttisiä vaatteita käyttöön. Mua ärsyttää aina ihan hirveästi, kun vaatteiden koot on mitä sattuu. Ymmärrän kyllä, että lapsia on jos jonkin mallisia, on lyhytjalkaista ja pitkäselkäistä ja paksua ja laihaa jne. Mutta silti vaan ärsyttää. Kun ei voi luottaa siihen, että isompi koko tarkoittaisi isompaa vaatetta.

Tarkoitan esim. tätä:

 Päällä oleva body on joku saksalainen, kokoa 86cm, alempi Lindexin 80cm

Niin eihän sitä koskaan tiedä, jos lapsi pituutta kasvaessaan vaikka lyhenee selästä ja tulee sinä samalla hitusen laihtuneeksi.

Sama tässä:

Päällimmäinen t-paita on kokoa 92cm, alla kokoa 80cm. 

Kaikista pienimmät bodyt, mitä meillä on ikinä ollut, ovat olleet Zaran 62cm bodyja. Ne oli jopa pienempiä kuin muiden merkkien 50-senttiset. Onneksi älysin jo ekan lapsen kohdalla olla katsomatta kovin tarkasti kokolappua... Mutta silti aina joskus käy niin, että joku vaate jää lähes käyttämättä, kun sen on vaan tullut pakanneeksi "samankokoisten" kanssa johonkin laatikkoon, ja kun sen kokoisia vaatteita sitten kaivaa esiin, niin tää vaate onkin jo liian pieni. 
Poikasella on nyt käytössä housuja kokoja 68cm (yhdet), 74cm, 80cm ja 86 cm (yhdet). Eli melkein 20 sentin kokohaarukka! (Lapsi oli viimeisimmässä mittauksessa 72,2cm)

Ärsyttää myös se, että kun lapsi on jonkin mittainen, vaikka nyt sen 74cm, niin suurimmaksi osaksi sen kokoiset vaatteet alkaa olla pieniä (poikkeuksena lähinnä Tutta). Isompien lasten vaatteissa tätä ongelmaa ei mun mielestä niin ole, mutta ainakin meillä on kaikkien lasten kanssa käynyt vauvanvaatteiden kanssa niin, että kokomerkintä kertoo lähinnä sen, minkä kokoiselle lapselle vaate on jo jäänyt pieneksi -siis jos kertoo edes sitä.

Oma lukunsa on tietysti nää aivan älyttömästi IÄN mukaan merkatut vaatekoot. Ihan kuin kaikki lapset kasvaisivat jotain keskivertokäyrää pitkin. Meillä Poikanen oli nelikuisena jokseenkin saman pituinen kuin meidän 1v kummipoika. Pipanaisella ja naapurin tytöllä on kuukausi ikäeroa, mutta niin vaan niillä 1-vuotiaana oli vissiin 3 vaatekokoa eroa. Vähän huvittaa pukea Poikasta (6kk) vaatteisiin, joissa lukee 12-18kk...

Ja harmittaa, kun joku hyväätarkoittava sukulainen joskus tuo lapselle vaatteita iän mukaan, ja ne onkin jo valmiiksi pieniä.

Noniin. Nyt sain vähän purettua tätä tämän päivän ärsytystä. Eikö ole ihanaa, ettei ole elämässä just nyt isompia murheita kuin sekavankokoiset vauvanvaatteet!

2 kommenttia:

  1. Hah, mun piti kirjoittaa ihan just samasta, koska olen urpona lajitellut isoveljen vaatteet odottamaan koon mukaan (enkä sen OIKEAN koon) ja nyt sit kaivan kaapista 92-senttisiä jotka vastaa jotain kokoa 80 tai 104, että näin :D.

    VastaaPoista