30.6.2015

Kesäkuun kirjat

Sari Katajala-Peltomaa & Ville Vuolanto: Lapsuus ja arki antiikissa ja keskiajalla
Varsin kiinnostava teos, jossa tosiaan kuvattiin, millaista oli lapsuus ja lasten arki antiikissa ja keskiajalla. Tykkäsin.



Helen Keller: Elämäni tarina
Helen Kellerin omaelämäkerta, tosin muistaakseni Helen Keller oli kirjoittanut tän tosi nuorena, ja iso osa saavutuksista oli vielä saavuttamatta. Oli kyllä ihan kiinnostava, mutta ei mikään kirjallinen mestariteos. Ja tietysti olisi ollut kiinnostava lukea pidemmältikin kuin elämän ekat reilu parikymmentä vuotta. Mutta onhan Helen Kellerin elämä aika erikoinen, ja nainen itse pystyi ihan uskomattomiin saavutuksiin, että jos jostain tän käteenne saatte, niin lukekaa toki!



Riikka Pulkkinen: Raja
Tämä oli meillä lukupiirikirjana. En oikein tiedä, tykkäsinkö vai en. Vähän ehkä sekä että. Mä olen muuten huomannut, että luen pääasiassa käännettyä kaunokirjallisuutta, ja jostain syystä suomalainen kaunokirjallisuus tuntuu usein jotenkin vieraalta. Ihan kuin käännetty teksti soljuisi paremmin. Kumma, koska kuvittelisi, että se olisi toisin päin, että käännetty teksti tuntuisi tönkömmältä kuin suoraan suomeksi kirjoitettu. Tässäkin huomasin monessa kohdassa ajattelevani, että tän lauseen voisi muotoilla paremminkin. Mutta ei tää nyt huono kirja ollut missään nimessä.



Maggie O'Farrell: Käsi jota kerran pitelin
Kesti hetken, ennen kuin kirja imaisi mukaansa, mutta sitten se imaisikin varsin tiukasti. Arvasin kyllä hyvissä ajoin, mitä salaisuutta kohti kirjassa mennään, mutta ei se haitannut. Tästä kirjasta tykkäsin tosi paljon. Lisäpisteitä siitä, että kirjan suomalainen henkilö oli melko uskottavasti suomalainen (tiedättekö, kun yleensä ulkomaisissa kirjoissa suomalainen on joku Sven Svensson, joka on niin epä-suomalainen, että päätä särkee).




Maeve Binchy: Illallistarinoita
Maeve Binchyn kirjat on sellaisia leppoisia hyvän mielen kirjoja, joissa hyviksille käy hyvin ja paha saa palkkansa, eikä siinä matkan varrellakaan ole kovin tiukkoja tilanteita tai mitään raakoja kuvauksia tms. Niin tämäkin. Tämä oli yksi mun kirjahyllystä poistetuista kirjoista, ja nyt se päätyy seuraavaksi mun äidille ja sieltä mökkikirjastoon. Oikein sopivaa luettavaa mökille, kun ei tarvi aivojaan vaivata, ei herätä levottomia mielikuvia pimeällä, eikä muutenkaan jää mieleen pyörimään. Mukava kirja silti.



Veera Nieminen: Avioliittosimulaattori
Ihan mukavasti kirjoitettua perus-hömppää, suosittelisin kaikille chick litin ystäville.




Kate Morton: Hylätty puutarha
Tässä toinen kirja, josta en oikein tiedä, pidinkö vai en. Tai pidin kyllä, tarina oli kiehtova (joskin taas kerran arvasin jo hyvissä ajoin tapahtumien kulun), mutta vähän häiritsi, kun rinnakkain kuljetettiin montaa tarinaa, vähemmällä olisi saanut päätarinasta mukaansatempaavamman. Puoliväliin luin kirjan yhdessä hujauksessa, mutta sitten kun arvasin päätarinan lopun (mä olen varmaan lukenut liikaa, kun arvaan aina kaikki salaisuudet), niin alkoi ärsyttää, että eikö siihen loppuun päästä millään. Mutta oli tämä silti hyvä kirja, kannattaa lukea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti