13.7.2015

Mummolaa ja muutakin

Ollaanpa oltu menossa. Viimeisen kahden viikon aikana olen käynyt lasten kanssa kahteen otteeseen mun vanhemmilla (jonne siis ajomatka n. 2 tuntia suuntaansa). Ekalla kerralla juhlittiin mun veljen valmistujaisia ja siskonpojan synttäreitä. Oltiin kaksi yötä mummolassa ja jatkettiin siitä sitten vielä viikonlopuksi Miehen porukoiden mökille. Tuohon ekalle reissulle osui ne tämän kesän melkeinpä ainoat pari lämmintä päivää. Oli ihan kiva mummolareissu, vaikka mummo olikin vielä töissä, mutta siskon ja sen lasten kanssa puuhailtiin niitä näitä ja päästiin käymään rannallakin (ekan kerran tänä kesänä, jääköhän ainoaksi kerraksi). Poikanen oli ihan pitelemätön vedessä, se hukuttautuisi kyllä alle puolessa minuutissa, jos ei olisi joku koko ajan pitämässä tiukasti kädestä kiinni. Tytötkin kyllä nauttivat vedestä. 

Mökilläkin oli kiva olla vähän lämpimämmällä säällä. Käytiin kirjakyläpäivillä (josta löytyi hyvä saalis, ei liikaa kirjoja, mutta muutama löytö kumminkin), syötiin lettuja, neuloin, aika sama kaava kuin mökillä muutenkin. 

Kaksi päivää oltiin välissä kotona, ja sitten mä suuntasin taas lasten kanssa mummolaan. Nyt oli mummollakin loma alkanut, ja todettiin, että tää oli ainut ajankohta, kun ehditään mummolareissulle enää tänä kesänä. Mukavaa oli olla. Mä tulin Poikasen kanssa jo perjantaina kotiin, tytöt jäivät vielä yhdeksi yöksi.

Meillä oli Miehen kanssa perjantaina 11-vuotishääpäivä. Lahjominen meni tänä vuonna ihan putkeen: mä olin ostanut Miehelle muutaman sählypallon, Mies osti mulle rannekellon :D Meillä ei siis ole yleensä tapana ostaa mitään hääpäivälahjoja. Tai no, Miehellä ei ole. Enkä mäkään siitä mitään paineita ota. Tänä vuonna nyt Mies jostain syystä halusi antaa mulle jotain isompaa, mä taas menin samalla kaavalla kuin aina (paitsi viime vuonna kun oli kymmenvuotishääpäivä), ja ajattelin ilahduttaa sitä jollain pienellä ja tarpeellisella. Hääpäivää ei sen kummemmin juhlistettu, mitä nyt syötiin karkkia ja katsottiin elokuvaa digiboksilta, kun oltiin saatu Poikanen nukahtamaan.

Lauantaina mun vanhemmat toi tytöt kotiin. Ne oli käyny retkellä äidin mökillä (pitkä juttu, mutta äiti sattuu omistamaan pienen mökin keskellä ei mitään. Mökistä eniten kertoo ehkä se, että kun edellinen omistaja yritti sitä vuosia sitten myydä, korkein tarjous mökistä tontteineen oli 1000€) ja toivat peräkärryllisen polttopuita. Polttopuiden tilalle lastattiin kärryyn meidän pihalta kamala mosaiikilla päällystetty kaivonrengas, jonka porukat vei toiselle mökille nuotiopaikaksi. Kaivonrenkaan saaminen kärryyn vaati kolmen miehen ja kahden naisen ponnistelut, en tiiä, millä pelillä isä ja mun setä on sen mökillä saaneet kärrystä alas ja metsäistä rinnettä rantaan... Isä teki hommia pihalla raivaussahan ja moottorisahan kanssa. Vanhemmat lähti tosiaan siitä sitten kaivonrenkaan kanssa vielä kolmen tunnin ajomatkalle toiselle mökille, ja sieltä illalla kotiinsa. Niiden päivä kului enimmäkseen autolla ajeluun.

Eilen vietettiin ihan tavallista kotipäivää. Olin lauantaina siivonnut, ja ilolla ajattelin, että ihana kun koti on siisti. No, sitten Miehen porukat tuli illalla käymään, ja saatiin inspiraatio, että nytpä toteutetaan Isosiskon toivoma oma huone. Isosiskolle oli oma huone luvattu jo aikoja sitten (mutta aiemmin ajatus yksin nukkumisesta ei tuntunut hänestä mukavalta, ja sovittiin, että saa huoneen sitten kun haluaa), ja nyt neiti itse halusi huoneen saada. Illan ohjelmassa oli siis Isosiskon huoneen tyhjentäminen (sekä aikuisten että lasten romppeista), parvisängyn siirto lastenhuoneesta Isosiskon huoneeseen, kahden kirjahyllyn vaihto huoneiden välillä ja yhden pienen kaapin kasaus Isosiskon huoneeseen. 

Siinähän se ilta vierähti, lopputuloksena oli huonekalut oikeilla paikoillaan ja aivan järkyttävä sotku, kun kaikki tavarat yhdestä kaapista, huoneen lattialta (Isosiskon huoneessa oli siis lattialla kasa erinäisisistä kaapintyhjennysprojekteista jääneitä kamoja yms) ja kahdesta kirjahyllystä oli pitkin eri huoneiden lattioita. Sekä lastenhuone, että Isosiskon huone tietysti ne kauheimmat kaaospesät...

Tänään onneksi Mies vei lapset suolle luontoretkelle, mä sain pari tuntia siivous- ja järjestelyaikaa. Isosiskon kanssa myöhemmin järkättiin sen huonetta. Vieläkin on tavaraa vaikka kuinka paljon pitkin poikin. Lasten kamppeet kyllä löytää paikkansa, mutta sitä mä en vielä tiedä, mihin sijoitan kaiken aikuisten tavaran... No, meidän tietsikkahuone on jo valmiiksi kamalassa kaaoksessa (nyt vielä enemmän, kun sinne kuljetettiin kamppeet Isosiskon huoneesta), ja mä olen päättänyt asennoitua tähän projektiin niin, että kunhan jouluksi saadaan siistiksi :)

Miehellä alkoi loma. Kolme viikkoa on kesälomaa tänä vuonna hänellä, ja se kolmeviikkoinen onkin aika hyvin ohjelmoitu. Tarkoitus olisi reissata Muumimaailmassa, mökillä, yhden kaverin luona, Isosiskolla on leiri ja sillä välin mä ja Pipanainen tehdään kahdestaa pieni reissu, Miehen kanssa käydään kahdestaan Tallinnassa, ja jos jaksetaan, niin vielä toisella mökillä. Paljon ei ehditä kotona olla, mutta kyllä mä silti haaveilen, että ehtisin kotipäivinä ommella verhoja ja pestä mattoja. Katsotaan. Onneksi Miehen loman jälkeen on vielä viikko meillä muilla lepäilyaikaa ennen kuin elokuun toisella viikolla alkaa Poikasella ja Pipanaisella päiväkoti (hui miten jännittää Poikasen päivähoidon aloitus!), mulla työt ja elokuun puolivälin jälkeen sitten myös Isosiskolla koulu.


2 kommenttia:

 1. Toivottavasti säät suosii teitä miehesi loman aikana! Kuulostaa kivalta teidän lomasuunnitelmat. Mun mies on opettaja, joten loma on aika pitkä ja ei sen kummemmin suunniteltu tätä lomaa. Pyöräillään vaan ees taas.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös opettaja, joten mulla on pitkät lomat tiedossa jatkossakin, mikä on ihana varsinkin nyt kun esikoinen lähtee kouluun. Eipä tarvi sen kesähoidosta murehtia. Miehellä on tänä kesänä vaan 3 viikkoa lomaa, sen lomat menu vähän uusiksi, kun se pääsi elokuun alussa alkavalle kurssille.

   Olispa kyllä kiva, jos ei koko ajan satais ja olis kylmä :)

   Poista