23.6.2015

Leikkipuistopäivä

Tänään oli kiva päivä.

Sitä en olisi aamulla uskonut, viime yön unisaldo kun jäi sekä omasta syystä (en saanut unta, kun oli liikaa mietittävää) että Poikasen ansiosta (hän kukkui klo 24-03.30) pariin hassuun tuntiin (3.30-6.50). Tautisen paljon väsytti aamulla, tuntui etten pystyssä pysy ja olo oli karmea. Mutta kyllähän se siitä, kunhan käyntiin pääsi.

Olin luvannut lapsille, että mennään aamupäiväksi leikkipuistoon. Meiltä on tuohon kylän leikkipuiston reilu 2km, ja suunnitelma oli ottaa eväät mukaan, jotta voidaan olla leikkimässä ihan ajan kanssa (ja koska Pipanainen oli toivonut eväsretkeä leikkipuistoon). 

Yhdeksän aikoihin oltiin lähdössä. Rattaisiin oli pakattu Poikasen lisäksi eväät, hiekkaleluja, varavaippa ynnä muut, mitä nyt kannattaa lasten kanssa kuljettaa mukana (unohdin kyllä aurinkorasvan ja laastarit). Päästiin kotipihasta ehkä kymmenen metriä, kun huomasin, että rattaista on rengas puhki. Onneksi ei ehditty pidemmälle!

Eihän siinä, kamppeet ja lapset autoon. Harmitti, että jäi liikunta saamatta, mutta autolla kulkeminen helpotti kyllä meidän aikatauluja tän päivän osalta. Leikkipuistossa oli kivaa, oltiin alkuun yksikseen, mutta kyllä sinne tuli lopulta aika paljon porukkaa. Kaksi tuntia jaksettiin puuhailla (mikä on aika hyvin, tuo on aika pieni leikkipuisto kuitenkin) ja eväät maistui. Kyllä taas huomasi, että vähällä vaivalla ja olemattomalla rahallisella panostuksella (tässä tapauksessa eväät ja tilkka bensaa) saa tarjottua lapsille mukavia hetkiä. Oli kuulemma ihan tositosi kivaa käydä leikkipuistossa eväiden kanssa.

Kotona pistin Poikasen nukkumaan ja tiukkaa teki, etten olisi itsekin uuvahtanut. Hetken lueskelin kirjaa, kun tuntui, ettei mitään jaksa. Mutta mulla oli sovittu tapaaminen iltapäiväksi, joten yhden aikaan herättelin Poikasen (ehti nukkua tunnin) ja lähdettiin. Matkan varrella käytiin vaihtamassa neljä kahvipakettia kahteen makuupussiin, hyvä kauppa :)

Tytöt pääsi Pipanaisen kummitädin luo helmikoruja askartelemaan siksi aikaa kun mä Poikanen seuranani kävin tapaamisessa lähettisihteerihomman tiimoilta. Hetki ehdittiin mekin Pipanaisen kummitädin luona piipahtaa, kun pitikin lähteä kohti kotia (oli yksi ihminen tulossa katsomaan mulla myynnissä olevaa kantoliinaa. Ei tullut kauppoja). 

Iltapäivä meni kotipuuhissa, oltiin ulkona, pesin pyykkiä jne. Miehen tultua kotiin kävin yksikseni vähän kävelemässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti