4.3.2015

Tomaatti-mozzarellapiirakan ohje

Olen viime aikoina lupaillut jakaa yhden jos toisenkin leivonnaisen reseptejä. Se on meinannut vähän jäädä, lähinnä siksi, että tosi moneen leivonnaiseen mulla ei ole tarkkaa ohjetta. Olen ehkä joskus löytänyt jostain ohjeen, ja sitten vähän muokkaillut sitä, ja muistiinpanot muokkauksista on mitä sattuu... Mutta yritän nyt saada tänne kirjoiteltua niitä reseptejä!

Aloitetaan tomaatti-mozzarellapiirakalla. Ihan hullun hyvää on, joten suosittelen kokeilemaan! :)

Tomaatti-mozzarellapiirakka

määrä: piirakkavuoallinen (n. 27cm halkaisija?)

pohjataikina: 
3dl vehnäjauhoja
150g margariinia tai voita
2rkl kylmää vettä

täyte:
1-2rkl Dijon sinappia
1-2dl parmesaaniraastetta
3-4 tomaattia
½ ruukkua tuoretta basilikaa
mustapippuria
n. 250g mozzarellaa
 
Sekoita rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja muotoile taikinaksi mahdollisimman nopeasti. Anna taikinan levätä kylmässä noin tunnin ajan (jos siihen on aikaa). Kauli tai painele vuokaan, pistele haarukalla ja esipaista 200 asteessa n. 10 min.

Levitä esipaistetulle pohjalle ohuen ohut silaus sinappia (sitä ei todellakaan tarvita paljon!) ja ripottele päälle parmesaaniraastetta. Viipaloi tomaatit ja mozzarella, silppua basilika. Levitä tomaattiviipaleet piirakkapohjalle, ripottele päälle basilikasilppu, mausta mustapippurilla ja lado viimeiseksi mozzarellaviipaleet. Paista 225 asteessa n. 20-30 minuuttia, kunnes sekä juusto että piirakan reunat ovat saaneet mukavasti väriä.

Se on parempaa kuin miltä näyttää, uskokaa pois! :)

2 kommenttia:

  1. Uu, kun se näyttääkin niin hyvältä!! Tää näyttää juurikin piirakalta mun makuuni. Samoin, kuin kaverin tekemä feta-pinaattipiirakka. Ja koska en oo ikinä saanut itse kuitenkaan ko. piirakkaa (samasta ohjeesta huolimatta) onnistumaan, tuli tätäkin ohjetta heti lukiessa heti semmoinen olo, etten mä kuitenkaan osaaaaaa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä oikeasti helppo! Tuskin voi mokata missään muussa kuin siinä, et laittaa liikaa sinappia. Se nimittäin puskee helposti läpi, ja mku vaan voimistuu seuraavaan päivään.

      Poista