2.3.2015

Lista aineista.

Eiliselle vessankaappien siivoukselle jatkona pohdin, että jos pitäisi selvitä vain kymmenellä hygienia- ja kosmetiikka-aineella, niin mitkä ne olisivat? Entä mitkä tuotteet pääsisivät kahdenkymmenen listalle?

Tässä omat listani, ei varsinaisessa tärkeysjärjestyksessä, vaan siinä järjestyksessä kun on tullu mieleen.

1. hammastahna
2. shampoo
3. hoitoaine
4. deodorantti
5. huulirasva
6. kosteusvoide
7. ripsiväri
8. peitevoide
9. silmämeikinpoistoaine (käytän vedenkestävää ripsiväriä)
10. kasvojenpuhdistusaine (mulla on nykyään käytössä misellivesi, ja se on kyllä loistava!)

Ja jos saisi olla 20 ainetta, niin edellisten lisäksi
11. käsirasva
12. käsisaippua (oho, pitäisköhän tän olla jo edellisessä listassa?)
13. suihkusaippua
14. huulikiilto
15. meikkivoide
16. piilarineste
17. väritön kynsilakka
18. kynsilakanpoistoaine
19. hiuslakka
20. ääk, en keksi enää! No ehkä vaikka joku värillinen kynsilakka varpaankynsille :)

Unohdinkohan jonkun tärkeän?

Hmm. Jännä, kun mä ajattelin, että olis vaikea rajata kahteenkymmeneen. Ja onhan mulla toki käytössä enemmän kuin 20 eri ainetta, joku hiusten tehohoito ja kasvojenkuorinta-aine ainakin, muutama eri värinen kynsilakka (lähinnä lapsia varten, vaikka kyllä mä kesäisin lakkaan varpaankynnet punaisiksi. Sormissa käytän vain väritöntä) yms. Mutta jos olisi pakko rajata käytössä olevien aineiden määrää, niin jollain 15:llä pärjäisi jo mainiosti. Ja huomaahan sen reissussakin, ihan hyvin tulee toimeen vähemmälläkin määrällä erilaisia puteleita. 

Eikä nyt ollut siis tarkoitus paheksua erilaisten aineiden määrää ja käyttöä, tämä oli vaan tällainen ajatusleikki. On se ihan kivaa joskus vetäistä tehohoitoaineet tukkaan ja ihastella vähän pehmoisempaa hiusta sen jälkeen :) 

Miltä näyttäisi sun kymmenen tai kahdenkymmenen aineen lista?

5 kommenttia:

 1. 1) deodorantti
  2) shampoo
  3) saippua
  4) hammastahna

  en mie käytä muita :D pari kertaa vuodessa huuli- tai käsivoidetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Mulla kuivuu iho sen verran, että kosteusvoide, erillinen paksumpi käsivoide ja huulirasva on aika oleelliset. Mutta eihän meikkejä ja kynsilakkaa esim. olis mikään pakko käyttää. Ja tosta 20 listastakin esimerkiksi hiuslakkaa käytän ehkä kerran tai pari vuodessa, jos teen johonkin juhliin hienomman kampauksen. Mut sä olet kyllä minimalisti näissä asioissa :)

   Poista
  2. en oo koskaan ajatellu itteäni minimalistiksi :D usein oon ahdistunut purkkien määrästä silti :D mullakin kuivui iho aikasemmin tosi kovasti, mutta vissiin meillä on sen verran kostea ilma sisällä että nyt kuivumista ei oo ollu ollenkaan.

   Poista
 2. Voi harmi. Kirjoitin tähän pitkän kommentin mut kone söi sen. Nyt ei oo aikaa kirjoittaa sitä uudelleen mutta teki mieli vaan pohtia omiakin puteleita. Sain aikaiseksi listan välttämättömistä puteleista, niitä oli seitsemän. Ja olen sen käytännössä todennut aikalailla oikeaksi kun olen vuoden verran asunut puoliksi matkalaukkuelämää, ne seitsemän putelia ovat suunnilleen riittäneet. Filippiineillä oli vielä hyttysmyrkky ja aurinkovoide lisäksi. Ehkä vielä myöhemmin laitan listankin tänne.

  Milka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkalaukkuelämä opettaa varmasti tehokkaasti luopumaan turhista jutuista :)

   Poista