9.3.2015

Pieniä hetkiä tästä päivästä

Heitin aamulla ennen hoitoon- ja eskariinviemisreissua roskapussin ulko-oven ulkopuolelle. Isosisko ehti ekana pihalle ja lupasi heittää sen roskiin. Pipanainen sai itkuhepulin, koska hän olisi halunnut nähdä, miltä täysi roskapussi näytti.

Pipanainen ei olisi viitsinyt juoda maitoaan. Sanoin sille, et juohan nyt, eihän tuossa ole kuin pari hassua kulausta. Pipanainen halusi tietää, millainen on "hassu kulaus". Päädyttiin siihen, että sellainen, että äiti irvistää jokaisen kulauksen jälkeen.

Poikasen hiustyyli täydentyi kanakeitolla. Äiti ei ihan tiedä, mitä tuosta kampauksesta nyt ajattelisi, mutta ilmeisesti se on Poikasen mielestä hyvä.

Poistelin blogilistoiltani blogeja, joita en enää seuraa. Huomasin Poikasta nukuttaessa, että kaipaan lisää luettavaa. En ole jaksanut lukea kirjoja, vaan selailen puhelimella blogeja yms Poikasta nukuttaessa. Usein päädyn lopulta lukemaan jotain Iltalehteä tms, kun lapsen nukahtamisessa kestää. Eli saa suositella hyviä blogeja seurattavaksi, ihan mistä aihepiiristä vaan!

Pipanainen selitti, miten aikoo järjestää piirustuksensa: "Tähän tulee isot, tähän keskikokoiset, tähän puolitankoiset, tähän samankokoiset, tähän pienet, tähän toisen kokoiset ja tähän ne mitkä itse haluaa." 

Ihana, kun on hyvä sää! Tytöt lähti vielä oma-alotteisesti iltapäiväruoan jälkeen ulos leikkimään, sen sijaan, että olisivat halunneet katsoa Pikku Kakkosen.

Mä päätin viettää maaliskuussa Älä osta mitään tavaraa -kuukautta. Ihan ei onnistu, koska huomattiin, että Pipanaisella ei ole aurinkolaseja, ja päiväkodissa jo niiden perään vähän kyseltiin. Pipanainen ilmoitti, että hänen uusi lempivärinsä on liila, ja halusi liilat aurinkolasit, joissa on pinkkejä ja keltaisia raitoja ja kaiken värisiä kukkia. Netistä löydettiin sille liilat aurinkolasit, joissa on vaaleanpunaisia sydämiä. Nyt odotellaan sitten vaan niiden saapumista, ja toivotaan, että ovat sopivan kokoiset. Pipanainen on muutenkin kasvanut, tänään piti etsiä sille myös isomman kokoiset lämpökumpparit, kurahousut ja sadetakki. Ulkohaalari vaihdettiin pari viikkoa sitten.

Poikanen piirsi. Vähän jopa paperiin (lattian ja tuolien lisäksi). Kysyin, mitä piirros esittää. Siinä oli ukki ("AKKI!!!"). Ukin ja mummin lauantaisen vierailun jälkeen Poikanen on useaan otteeseen päivystänyt ikkunassa Akkia huudellen :) Poikaselle on vihdoin alkanut tulla runsaasti sanoja (suurin osa ei kovin selkeitä vielä). Tän päivän juttu on ollut ehdottomasti "itssse". Onhan se hienoa, että lapsi haluaa tehdä kaikenlaista ihan itssse, mutta ihan kaikkea äiti ei vielä anna tehdä...

2 kommenttia:

  1. Ootko lukenut puutalobabyä?
    Musta se on kyllä viihdyttävä! Samoin isyyspakkaus

    VastaaPoista