14.3.2015

Hyvää pii-päivää!

Tänään vietetään hyvin tärkeää ;) vuotuista merkkipäivää, varsinkin meille matemaatikoille. Maaliskuun neljästoista päivähän on amerikkalaisittain kirjoitettuna 3.14, eli piin likiarvo. Tänä vuonna päivä on tavallistakin erityisempi, sillä kun jatkoksi lisää vuoden, saadaan vielä tarkempi likiarvo 3,1415, ja vielä sopiva kellonaika 9.26:53 niin päästään vielä pidemmälle likiarvossa 3,141592653.

Tänä vuonna en saanut pii-päiväkukkia, mutta pii-päiväleivonnaisen kyllä tein. Leivonnainen kuljetettiin Haminaan ystäväpariskunnan luo, jossa se on kohta tarkoitus syödä. Kuljetettavuus vähän asetti rajoituksia, joten päädyin tekemään pii-päiväleivonnaisen kääretortusta. Vähän pitää mielikuvitusta käyttää, jotta ymmärtää, että tuossa on pii :D


Tumman kääretortun sisälle on tehty täyte seuraavalla omalla reseptillä: yhteen kääretorttuun 2dl kermaa (vaahdotetaan), purkillinen vaniljarahkaa, tarvittaessa ripaus sokeria ja kokonainen levy (miinus maistiaispalat) minttukrokanttisuklaata rouhittuna. Päälle sulattelin valkosuklaata ja tummaa suklaata. Kannattaa antaa muhia jääkaapissa yön yli ennen syömistä, mutta sitten se onkin todella todella hyvää!

Niin hyvää, että seitsemälle hengelle piin tein kahdesta kääretortusta :)

2 kommenttia: