1.3.2015

Suolaiset tötteröt

Silloin tötterömallisia laskiaispullia tehdessä mietin, että pitää kyllä kokeilla suolaista versiota. Torstaina oli mulla raamiksenjärjestämisvuoro, ja sitä varten päätin sitten leipoa tötteröitä voisarvitaikinasta. Tytöt auttoivat pyörittelyssä. Sisuksissa päädyin samaan kuin näiden voitaikinataskujen kohdalla, eli tein chilitonnikalasta ja valkosipulituorejuustosta tahnan ja sen lisäksi laitoin jääsalaattia ja paprikaa suikaleina. 

Lopputulos oli ihan hyvä. Ei super-maailman-paras, mutta oikein hyvä. Jotenkin näissä ei kuitenkaan sisus ja kuori ihan täysin kohdanneet. Itse asiassa, kun laitoin tötterön sisään kinkkua, juustoa ja salaattia, niin se oli paljon parempaa, tosi hyvää. Ja luulen silti, että tuosta taikinasta tulee paras, kun tekee vaan perinteisesti voi- tai juustosarvia. 

Sisukselle parempi kaveri voisi olla se voitaikina, se ainakin on jo aiemmin hyväksi havaittu. Eli ehkäpä tässä täytyy joku kerta kokeilla tehdä tötteröitä voitaikinasta :)

Joka tapauksessa oli ihan hyvä kokeilu, vaikka vähän kehittelyä vaatii, että löytää toisiinsa sopivan taikinan ja sisukset. Teen kyllä joskus toistekin, nämä oli kuitenkin aika helppoja ja kivan näköisiä. Ja onhan se kiva, että on jotain vaihtelua, mulla varsinkin suolaiset leivonnaiset tuppaa helposti olemaan samantyyppisiä kerrasta toiseen.


Eikö näytäkin herkulta!?


2 kommenttia: