2.1.2018

Jälleen kirjavinkkejä

Tässä taas kirjavinkkejä, nämä viime kesältä:

Enni Mustonen: Syrjästäkatsoja -sarja (Paimentyttö, Lapsenpiika, Emännöitsijä, Ruokarouva)
Tykkäsin tosi paljon! Sarjan idea on kiva: päähenkilö Ida on jokaisessa kirjassa jonkun kuuluisan suomalaisen perheessä työssä (tai no, Ruokarouvassa pitää omaa täysihoitolaa, mutta kuitenkin) ja näin kirjat kertovat sekä Idan elämästä että menneen ajan Suomesta ja suomalaisista merkkihenkilöistä. Kiva sarja kaiken kaikkiaan, mukavasti kirjoitettu ja leppoisa, eikä liian ankea (monesti tuntuu, että palvelusväen näkökulmasta kirjoitetut kirjat ovat helposti jotenkin kauhean synkkiä ja ankeita). Ilahduin, kun huomasin joku aika sitten, että tähän on tullut uusi osa! Suosittelen ehdottomasti!

Sanna Hedman: Henry Hedman -Kärrynpyörä, taivas ja maa
Luen mielelläni silloin tällöin elämäkertoja, ja tämä nimenomainen kiinnosti tavallista enemmän, koska kirjoittaja itse on meidän ihana neuvolatäti (aivan loistava sellainen muuten!) ja tunnen myös perheen molemmat pojat jollain lailla. Kirja oli kyllä muutenkin kiinnostava ja sujuvasti kirjoitettu, joten voin suositella ihan kaikille.

Cathy Kelly: Sisarten kesken
Kirjasta ehkä eniten kertoo se, että kun nyt puolisen vuotta myöhemmin sitä mietin, niin piti ihan googlata, että mistä tämä kertoikaan. Ei huono, ei erityisen hyvä, ei mieleenpainuva millään lailla, mutta ihan kelpo lomalukemista, jos haluaa nollata aivojaan jollain.

Jane Austen: Uskollinen ystävänne
Jane Austen on Jane Austen. Uskollisen ystävänne olin lukenut jo joskus aiemminkin, ja tykkäsin siitä tietysti silloinkin. Nyt kun katsoin elokuvana Lady Susanin, niin teki mieli lukea kirjakin uudestaan. Uskollisessa ystävässänne on useampi Jane Austenin lyhyt kirjeromaani tai sellaisen alku, ja täytyy sanoa, että varsinkin Lady Susan on kyllä harvinaisen riemastuttavaa Austenia. Tykkään! Olen myös kerran vuosia sitten saanut siskoltani kirjeen, joka oli tämän kirjan pohjalta (monia samoja fraaseja lainaten) kirjoitettu, ja se on yksi hulvattomimmista kirjeistä, joita olen koskaan saanut. :)

Cecelia Ahern: Yllätysvieras
Tämän luin mökillä, kun ei oikein muutakaan lukemista ollut. Yllätysvieras ei kuulu Ahernin parhaimpiin mun mielestä, enkä ehkä muuten olisi lukenut toistamiseen (olen joskus vuosia sitten lukenut kertaalleen). Mutta eihän se nyt varsinaisesti huonokaan ole. Voisi ehkä sanoa samoin kuin tuosta Cathy Kellystä, että ihan ok päännollaus-loma-hömppälukemista, mutta kertalukeminen riittää kyllä.

Veera Vaahtera: Kevyesti kipsissä
Sama juttu kuin parissa edellisesä opuksessa: meni mökkihömppänä, kertalukeminen riittää, ei oikein jäänyt mitään mieleen, vähän turha. Mutta kuten aiemmatkin, niin ihan oivallinen teos sellaiseen hetkeen, kun kotoa on löytynyt hometta, raha-asiat painaa, alkuraskaus väsyttää ja oksettaa ja kaikki tuntuu kaatuvan niskaan. Siinä ei just hirveästi mitään syvällistä ja ajattelua vaativaa kaipaakaan, vaan epäuskottavaa todellisuuspakoa ja jotain maailman kevyintä.

Näin jälkeen päin onkin hauska huomata, mitä on tullut luettua. Kesällä selvästi oli rankkaa (remontti homeineen, rahahuolet, alkuraskaus) ja se näkyy näissä kesäkuussa (ja kunhan päsen heinäkuuhun, niin niissä myös) luetuissa kirjoissa. Hirveästi höpöhömppää, josta ei enää puolta vuotta myöhemmin oikein edes muista, mitä tuli luettua. Joskus sillekin on tarvetta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti