25.1.2018

Tautipäivitys

Just kun mä viimeksi iloitsin, että Bonus on ollut helppo ja rauhallinen vauva... Nyt on kyllä saatu kitinää ja huutoakin osaksemme. Selvästi on pienellä ollut vatsavaivoja, jätin nyt omasta ruokavaliostani ruisleivän kokonaan pois ja maitotuotteita vähensin, syön kyllä tavallista margariinia, mutta kun söin paljon luonnonjogurttia, niin sen jätin pois ja samoin kovasti maitoa sisältävät ruoat (esim. makaronilaatikon) tein itselleni maidottomana. Otettiin myös Cuplaton-tipat käyttöön. Tuntuu kyllä helpottaneen.

Yhtenä iltana annettiin vauvalle vähän korviketta, kun tuntui, ettei enää pysty kipeillä rinnoilla imettämään. Virhe. Pienellä lehahti posket ihan tulipunaisiksi ja suoraa huutoa huudettiin useampi tunti. Eipä taideta kokeilla ihan heti uudestaan...

Jonkin verran on joutunut tässä kyllä syömisiään miettimään, kun sammaksen takia en voi syödä sokeria sisältäviä asioita enkä vaaleita viljoja, ja sitten taas vauvan vatsavaivojen takia en ruisleipää enkä maitotuotteita. No, ajattelin kyllä kohta kokeilla, mitä vauvan masu tykkää, jos syön vaikka sitä jogurttia ihan vähän. Että vähän etsii ja kokeilee, mistä vauvalla tulee vatsavaivoja ja mistä ei. 

Meillä on nyt viikon verran sairasteltu. En tiiä, onko tuo influenssa vai mikä (meidät on kyllä Miestä lukuunottamatta rokotettu, mutta ilmeisesti se rokote ei tänä vuonna ollut kovin hyvä). Ensin sairastui Isosisko viime perjantaina. Tänään vasta pääsi kouluun, viisi päivää meni kuumeessa. Pipanainen tuli kipeäksi lauantaina. Sillä on ollut enimmäkseen aika pientä lämpöä ja sitten ihan ihmeellistä ihottumaa kasvoissa, käsissä ja jaloissa. Toivottavasti olisi huomenna koulukuntoinen. Poikanen alkoi maanantaina oksentaa, ei niin, että olisi oksennellut sinne tänne, mutta ruoka ei pysynyt sisällä. Muuten oli ihan terveen oloinen. Poikasella usein oksentaminen ennakoi kuumetta, ja nousihan se lämpökin sitten. Nyt alkaa olla terve. Mulla nousi eilen kuume. 

Toivon kyllä koko sydämestäni, että Mies ja Bonus selviää ilman tauteja! Tää koko meidän arki pyörii hyvin vahvasti nyt Miehen varassa, varsinkin kun mä olen kipeä. Mies kun sairastaa, niin se sitten toden teolla sairastaa, eikä kyllä pysty tekemään yhtään mitään. Ja Bonus tietysti, ei ole pariviikkoisen vauvan hyvä tulla kipeäksi! Totisesti toivon, että se pysyy terveenä!

Eilen oli vähän sellainen epätoivopäivä. Mulla oli tosi kipeä olo (ja no, oli kuumettakin 38.5) ja tuntui, että maitoa ei tule juuri lainkaan. Poikanen roikkui rinnalla ihan koko ajan (sama meno on jatkunut tänäänkin) ja alkoi ahdistaa jo sekin, että saako se tarpeeksi maitoa, kun ei voi sitä korvikettakaan antaa. Selvästi tää sairastaminen vaikuttaa maidontuloon, kun yölläkin, vaikka oli monta tuntia imetysten välissä, tuntui, että rinnat on puolityhjinä (edellisenä yönä kävin lypsämässä, kun ne oli niin täynnä). Ei auta muu kuin imettää ja imettää. Nyt on sitten taas rinnat enemmän rikki, mutta näillä mennään.

Sentään saatiin kastajaispäivä sovittua, kun mun vanhemmat kävi viikonloppuna vauvaa katsomassa. Meillä tuo kastajaispäivän valinta menee niin, että kysytään mun isältä, milloin sen kalenterissa on tilaa vauvan kastamiselle, ja sitten varmistetaan Miehen vanhemmilta, että sopiiko se päivä niille. Muiden sukulaisten osalta vaan toivotaan, että sopii. Ja jos ei kaikille sovi, niin minkäs sille teet. Mutta tosiaan, nyt saatiin kastajaispäivä sovittua ja tila varattua. Ja nimikin on päätetty ja käytössä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti