19.5.2015

Yh-kuukauden toinen päivä

Olin ajatellut tyhjentää tänään kompostin. Sitten tuli mieleen, että ei ehkä ole ihan suotavaa ilmaantua päiväkodin kevätjuhlaan kompostintuoksuisena, joten jätin odottamaan tulevaisuutta. Ilma oli ihana ja puuhailtiin lasten kanssa pihalla niitä näitä. Mä siirsin tomaatintaimia ämpäreihin, mutta ämpärit loppuivat (taas!) kesken, joten muutama jäi vielä siirtämättä. 

Pipanaisella oli tosiaan päiväkodin kevätjuhla. Oli kiva juhla ja hyvin meni. Pipanainen esiintyi hienosti, vaikka välillä vähän hametta nostellessa pikkuhousut vilkkui, sormi eksyi nenään ja haukotti. Ihana oli myös seurata toisen ryhmän pikkuisten touhuja, noi alle 3-vuotiaat on niin hellyttäviä esiintyjiä!

Isosisko otti valokuvia (mäkin pari, jotta olisi ainakin joku kuva, jossa näkyy päät jne). Poikanen jaksoi yllättävän hyvin. Melkein koko ohjelman se katsoi ihan onnessaan (vetosi selvästi 2-vuotiaaseen ne lastelaulut), ja lopusta selvittiin mun kännykän avulla (olen jo monessa tiukassa paikassa ollut kiitollinen siitä, että tuli hommattua älypuhelin). Juhlan jälkeen tarjottiin eskimot, ja Poikanenkin onnistui syömään omansa melkein ilman sotkuja. 

Meillä oli tosi kiva päivä kaiken kaikkiaan. Iltatoimetkin meni ok. Lasten nukahdettua leivoin ylihuomiseen raamikseen mutakakun ja valmistelin vielä vähän huomista ikkunaremppaa (ts. raivasin loput tavarat pois ikkunoiden edestä ja suojasin kirjahyllyt lakanoilla). 

Mitä mutakakkuun tulee, mulla on ollut jo jonkin aikaa sellainen tunne, että meidän uuni ei paista kovin hyvin. Nyt tein tosiaan ylihuomista raamista silmälläpitäen mutakakkua, ja sen paistaminen kun on tarkkaa puuhaa, niin ajattelin lykätä uuniin lämpömittarin. Oikeassa olin aavistuksineni, siinä vaiheessa kun uuni näytti 200 astetta, lämpömittari näytti 122.

Lisäsin tietysti uuniin lämpöä, kunnes se oli oikeasti 200. Ja nyt se mutakakku onneton sitten paistui liian kypsäksi (joudunkohan syömään sen nyt itse ja tekemään raamikseen uuden?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti