17.5.2015

Ei tehdä mitään -viikonloppu

Kylläpä on ollut kiva viikonloppu.

Perjantaina lähdin lasten kanssa pian Isosiskon eskarin loputtua lähikaupunkiin. Mies tuli töistä sinne, ja käytiin ostoksilla. Tarvittavien tavaroiden lista oli pitkä: lasten juhlakengistä multaan, ruokaostoksiin ja pariin pressuun. Läheskään kaikkea tarvittavaa ei löytynyt, eikä ehdittykään ostaa, mutta onneksi kuitenkin ostoslista lyheni jonkun verran. 

Ruokailulle ei jäänyt pitkälti aikaa ennen Isosiskon uintia, joten päädyttiin pizzabuffaan (koska viereiseen Heseen oli liian pitkä jono). Nälkä lähti, se nyt ehkä oli perimmäinen tarkoituskin. Poikanen nautti täysin siemauksin lihapullista, pitsanreunoista ja maidosta ja muisteli vielä illallakin, miten "issa mmaa, issa NAM!" (= pitsa kuumaa, pitsa nam).

Mä vein Isosiskon uimaan, mies pienemmät kotiin. Olin edellisenä yönä saanut nukkua 3,5 tuntia, joten puolen tunnin istuskelu uimahallin yläkerrassa puolihorroksessa oli ihan tervetullut katkos muuten kovin touhukkaaseen päivään.

Eilinen meni kotoisissa puuhissa. Mies kävi vielä lähikaupungissa ostamassa multaa, joka edellisellä reissulla jäi ostamatta (mä en lähde kolmen lapsen kanssa multaostoksille!) ja puutarhakeinun (päätin viimein, mitä haluan hankkia 30-vuotissynttärilahjaksi melkein kaksi vuotta sitten saamillani rahoilla), tosin puutarhakeinu kasataan vasta sitten joskus tulevaisuudessa paremmalla ajalla, kunhan keksin, mihin kohtaan pihalla sen haluan :)

Siivottiin, syötiin muikkuja ja perunamuussia, keräsin kevään ekan satsin nokkosia kuivumaan, lapset leikki pihalla, illalla vähän yhteistä aikaa Miehen kanssa. Kiva tavallinen kotipäivä ilman mitään ihmeellistä. Sama meno on jatkunut tänään.

Mä tykkään hirmuisesti tällaisista kotiviikonlopuista, kun ei tapahdu mitään, ei ole mitään menoja, ei käy vieraita, ollaan vaan ja tehdään kotihommia. Toisaalta tykätään kyllä vieraistakin ja tykätään myös kyläillä yms, eli ehkä senkin takia tämmöiset "perusviikonloput" on meillä kovin harvinaisia. Näin äkkipäätä muistelemalla sanoisin, että edellinen ohjelmaton ja vieraaton viikonloppu on ollut yli kuukausi sitten, ja seuraava aikaisintaan joskus juhannuksen jälkeen, joskin veikkaan, että kesällä ei malteta viikonloppuja kauheasti kotona viettää. Toki me arkena ollaan enimmäkseen kotosalla, ja kun lasten kesäloma alkaa kahden viikon päästä, niin varsinkin sitten tavallisia kotipäiviä on kyllästymiseen asti. Mutta onhan se eri, kun on Mieskin kotona.

Huomenna Mies lähteekin sitten neljäksi viikoksi reissuun. Huomenna tulee myös kolme lavallista ikkunoita pihaan, keskiviikkona sitten niitä pitäisi alkaa saada paikalleen. Haastava kuukausi on aluillaan, katsotaan, miten tästä selvitään... Tänään pitäisi vielä ottaa verhotankoja pois ja siirrellä muutamia painavampia huonekaluja, mitä en saa tiistaina yksin siirrettyä. Valmistellaan siis jo ikkunaremppaa, mun hommaksi jää sitten tiistaina suojata piano, telkkari, kirjahyllyt ym, siirtää vähän sänkyjä ja muita huonekaluja, mitä on ikkunoiden edessä. Ja tietysti sitten remontin ajan pitää lapset pois tieltä, sekä jälkikäteen pestä lattiat ja siivota mitä nyt muuten siivottavaa on. Olisi saanut tulla tuo remontti vähän parempaan aikaan, mutta toivotaan nyt sentään, ettei sataisi!

edit: Kivan viikonlopun vähemmän kiva loppu: Poikanen piirsi (siis naarmutti) kivellä molempien autojen konepeltiin ja kylkiin hirmuiset syheröt, kun Mies oli hetken siihen selin jomman kumman tytön pyörää laittaessa. Tosi raivostuttavaa, noiden kuntoon maalaaminen maksaa taatusti paljon, ja sillekin rahalle olisi mieluisampaakin käyttöä... Yritän ajatella positiivisesti, että onneksi oli sentään omat autot, ja jospa Mieskin nyt uskoisi, että Poikasta ei saa jättää hetkeksikään vahtimatta, kun se kulkee tihutyöstä toiseen. Mutta harmittaa tosiaan ihan vietävästi, ja että vielä molemmat autot! Lapset tappeli koko illan, meille tuli vähän kiire saada remonttivalmistelut tehtyä ja autoepisodin johdosta pinna oli kireällä itse kullakin. Tästä on hyvä jatkaa lastenhuoneeseen nukkumaan ensi yöksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti