31.5.2015

Toukokuun kirjat

Mulle on käynyt joku ihmeellinen moka, ja joku kuun alussa luettu kirja on jäänyt merkitsemättä muistiin, enkä muista sitä enää. No, selvästikään ei ole tehnyt isompaa vaikutusta, koska en enää edes muista, mitä luin. :) Lukuaika on ollut vähissä, kun olen kuun alussa nukkunut joka toinen yö, ja viimeiset kaksi viikkoa joka yö lastenhuoneessa (ts. ei voi lukea sängyssä), eikä tässä yksinhuoltajaelämää viettäessä muutenkaan ole juuri rauhallisia lukuhetkiä ollut. Mutta ei se mitään, kirjat ei tästä maailmasta mihinkään katoa.

Tässä nyt kumminkin ne kolme, jotka muistan tässä kuussa lukeneeni:

Lena Muhina: Piirityspäiväkirja
17-vuotiaan Lenan päiväkirja Leningradin piirityksestä toisessa maailmansodassa. Kannattaa lukea, oli kyllä ihan kiinnostava (vaikka alussa se jaarittelikin kovasti jostain ihastuksestaan) ja avarsi taas näkemyksiä. 
Mirja Aatsinki: Asunto koulun yläkerrassa
Tarina nuoresta opettajattaresta, joka tulee kyläkouluun opettamaan. Ei ollut mikään suuri lukukokemus, mutta ei missään nimessä huonokaan. Jos osuu joskus kohdalle, niin lukekaa toki :)
Tarquin Hall: Vish Puri ja kadonneen palvelijattaren arvoitus
Tää on meillä ensi viikon lukupiirikirjana. Ihan mukavan leppoisa salapoliisikirja, johon omaa väriään toi intialaisuus. Alkuun en oikein innostunut, eikä kohoa suosikiksi, mutta ihan mukavaa luettavaa. Näitä voisi lueskella vaikka kesällä mökillä... Suosittelisin kaikille, jotka tykkäävät lukea kesyjä salapoliisitarinoita (vähän kuin Agatha Christietä). Toisin sanoen kirja ei ole tippaakaan jännittävä, pelottava tai raaka. Arvasin tosin loppuratkaisun jo aika aikaisin, mutta ei se haitannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti