11.4.2015

Isojen poikien sänky

Poikasen eka yö isojen poikien sängyssä (sellainen jatkettava sänky, taitaa olla oikeasti kuitenkin aika pienten poikien peti) meni hyvin. Oli heräillyt jokusen kerran (kuten tavallista), kurkistanut et isi on lähellä ja jatkanut unia. Mahtavaa!

Mä en saanut unta ennen puolta yötä ja sit kuudelta Isosisko herätti. Mutta sen välin nukuin kyllä ihan hyvin :)

Nyt Mies on poikien iltaa viettämässä ja viikolla herää niin aikaisin, että mä nyt sit nukun lastenhuoneessa ensi viikonloppuun asti. Saa nähdä, mitä Poikanen tykkää, kun äiti on siinä sängyn vierellä, mutta ei ota kylkeen kiinni.

Vaikka onkin haikeaa, niin oikeasti on kyllä myös mahtavaa, että saadaan Poikanen lastenhuoneeseen nukkumaan. Ensinnäkin vaikka musta on ihanaa nukkua lapsi lähellä, niin en erityisesti rakasta Poikasen tapaa nyhtää mun hiuksia unta hakiessa (nyhtää se omiaankin, ja onkin jo päälaelta kalju). Toisekseen, kun Poikanen ei nuku enää meidän huoneessa, on mahdollista käydä suihkussa kun lapset on nukkumassa. (Meillä on siis kylppäri makuuhuoneen seinän takana, ja Poikanen makkarissa nukkuessaan herää suihkun ääneen.) Se helpottaa elämää etenkin silloin kun Mies on yötä poissa. Tähän asti on ollut vähän hankalaa sumplia, et missä välissä pääsen suihkuun jos oon yksin lasten kanssa kotona. 

Ja onhan sitä toki muitakin hyviä puolia. Voi hoitaa iltatoimet halutessaan kylppärissä tai käydä keskellä yötä vessassa. Voi vaihtaa illalla yöpuvun makkarissa, ja ylipäätään ei tarvi nukkumaan käydessä varoa kovasti lapsen herättämistä. Kun Mies on poissa, mä voin mennä lastenhuoneeseen nukkumaan, ja saan helpommin hoidettua kaikkien lasten yökikkailut, kun ei tarvi rampata huoneesta toiseen.

Vaikka tietysti nyt lapset sabotoi entistä enemmän toistensa unia... Mutta ehkä Poikanenkin ajan kanssa muuttuu vähän vähemmän herkkäuniseksi.

Ja sekin hyvä puoli vielä, että kun saadaan pinnasänky (toivottavasti väliaikaisesti) pois makuuhuoneen nurkasta, niin sinne mahtuu Miehen kitarat, eikä niitä tarvi enää säilyttää Isosiskon huoneen nurkassa, jossa Poikasella on tapana paukuttaa niitä nukkekodin ovella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti