22.4.2015

Epäonnen juustokakku ja muita leipomuksia.

Minä, kuten moni muukin bloggaaja, sain Hopottajien kautta kokeiltavakseni kaksi pakettia Myllyn Parhaan uutuutta, pyöreää suklaataikinaa. Kyseessä on siis pyöreän mallinen suklainen valmistaikina, jota voi käyttää vaikkapa piirakan pohjaksi tai kekseihin.

Ajattelin kokeilla, toimisiko taikina uunissa paistetun suklaajuustokakun pohjana. Otin täytteen ohjeen jostain valmiista suklaajuustokakun ohjeesta (olen onneksi jo unohtanut, mistä). Lopputulos oli karmea. Pohjassa ei tosin ollut mitään vikaa, se oli kakun paras osa. Mutta täyte oli kauheaa mössöä, eikä edes kovin hyvän makuista. Onneksi Mies ja mun veli (ja pari muuta apuria) ystävällisesti tuhosi sen epäonnen kakun remonttieväinään :)

Toisen taikinan kanssa ajattelin pelata varman päälle, että tulisi jotain julkaisukelpoista blogiinkin. Lapset sai tehdä siitä siis keksejä. Ajattelin, että ihan pelkästään palleroiden muovailu on tylsää, joten kaivelin kaapeista vähän jotain piristettä. Lapset sai siis painella kekseihinsä valkosuklaapaloja, nonparelleja ja rusinoita.

Tarkoitus oli ottaa prosessista vähän tunnelmakuvia, mutta sattumoisin se jäi, kun Poikasen suurimpana intressinä tässä leipomisasiassa oli syödä mahdollisimman paljon taikinaa. Valokuvaamisen sijasta toimin siis jonkinlaisena järjestyspoliisina :D


Mutta otin sentään kuvan valmiista kekseistä! Valkosuklaan loput sulatin mikrossa ja valuteltin ne muutaman keksin päälle. Siinä lasten taidonnäytteitä :)

Ihan hyviä oli. Sanoisin, että maistui aika lailla kaupan kekseiltä. Eli ei yhtä hyviä kuin itse tehdystä taikinasta, mutta ihan hyviä, ja oli mukavan helppo ja nopea homma lasten kanssa vähän puuhastella.  Tosi makeita nää keksit kyllä oli (valkosuklaalla saattoi myös olla osuutta asiaan...), ehkä vähän turhankin makeita mun makuun. Mutta sehän on makuasia, ja kuvittelisin, että piirakan pohjana tuo taikina toimii paremmin kuin kekseinä.

Taikinasta täytyy vielä sanoa, että oli yllättävän hyvää raakana. Siinä on seassa pieniä suklaapaloja, ja ihan yllätyin, että oli niinkin hyvää. Mä aion tehdä jatkossakin taikinani itse, mutta voin kyllä suositella tätä niille, ketkä tykkää joskus valmistaikinoita käyttää.

Herkkuvälipala. Naapurilta saatiin maapähkinävoikeksejä. Nekin oli hyviä. Ja enemmän itse tehtyjä kuin nää meidän. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti