26.6.2014

Kahdestaan.

Meillä on Miehen kanssa parin viikon päästä 10-vuotishääpäivä. Koska Poikasta ei voi vielä jättää yhtä yötä pidemmäksi aikaa muiden hoiviin (se on siis kerran tätä aiemmin ollut yhden yön meistä molemmista erossa, joten siksi yksi yö. Ja kyllä mä myös pidän hyvänä sitä "yksi yö per ikävuosi" -sääntöä, vaikka toki se riippuu tosi paljon lapsesta ja hoitopaikasta), niin mitään isompaa reissua ei voitu suunnitella. Mietittiin, josko mentäis Viroon, mut ei se sitten tuntunut kivalta ajatukselta tällä kertaa. Mä olen vannoutunut kotimaan matkailija, mun mielestä Suomesta löytyy nähtävää, ihan mistä vaan, kun on oikealla asenteella liikkeellä.

Mä halusin Bengtskärin majakalle, joten me päädyttiin Hankoon. Ei käyty majakalla (sää oli huono, en mä sit halunnutkaan sinne palelemaan ja kastumaan, ja lisäksi oltais oltu liian myöhään tänään kotona). Sen sijaan syötiin hyvin (ei kuvia ruoasta, musta olis ollut vähän tyylitöntä kaivaa siinä kymmenvuotishääpäiväjuhla-aterialla kameraa esiin. Mutta ruoka oli hyvää. Erinomaista) ja otettiin kahdenkeskinen vuorokautemme leppoisasti oman ajan kannalta. Enimmäkseen tehtiin sitä, mitä kolmen pienen lapsen vanhemmat nyt tekee, jos ne pääsee kahdestaan hotelliin*. Sattumoisin ei kuvia siitäkään.

Mutta jotain kuviakin tuli otettua.

Hangossa oli paljon veneitä. Oli veneitä...
...ja veneitä.
Tämä näytti mun mielestä sellaiselta, jolla Aku Ankka voisi lähteä purjehtimaan. Sori vaan veneen omistaja, on se varmasti oikeasti ihan hieno ja merikelpoinen.
 Mies kuvasi itseään kiinnostavia kohteita... **

 ... samoin mä kuvasin itseäni kiinnostavia kohteita. ***


Hassua, miten kivaa onkaan matkustaa autossa, kun on hyvää seuraa, eväitä ja TYHJÄ TAKAPENKKI!


Useamman tunnin automatkoilla ehdin myös neuloa.

Yksi syy Bengtskärin jäämiseen "ensi kertaan" oli se, että Mies (rakastaa raunioita) halusi ehdottomasti nähdä Raaseporin linnanrauniot. MÄ en kutsuisi melkein kokonaista linnaa raunioiksi, mutta ehkä "rauniot" on jotain raaseporilaista vaatimattomuutta.

Hyvät ihmiset, jos ikinä olette tunteneet pienintäkään viehätystä vanhoja rakennelmia kohtaan, menkää käymään Raaseporin linnanraunioilla. Mielellään opastetulla kierroksella, sillä se opastus oli tosi hyvä! Ja linna itsessään kiva, siellä pääsi itsekseenkin kuljeskelemaan. Mä olen kurkkinut noista ihan ylimmistäkin ikkunoista :)

Ja myös muistanut olevani korkeanpaikankammoinen, kiivettyäni tuonne vasemmassa ylänurkassa näkyvälle tasanteelle. Korkeella oli. 

Tähän päättyy kuvallinen raporttimme tänään. Sanottakoon nyt vielä lopuksi, että meillä oli oikeasti tosi kiva hääpäivämatka. Nautittiin toisistamme, olemisesta, hyvästä ruoasta ja ah niistä linnanraunioista (livetutut ovat varmaan kyllästymiseen saakka kuulleet meidän oikeasta häämatkasta Roomaan, voi sitä ihanien raunioiden määrää...). Ja siitä, että voitiin tehdä kaikki ilman lapsia. Niin ihania kuin muksut onkin, niin toisinaan on ihan virkistävää nukkua ilman että tarvii valvoa pari tuntia yöllä lasta hyssyttämässä, syödä kaikessa rauhassa ilman, että syöttää ketään, kävellä veden lähellä ilman, että kukaan on vaarassa hukkua, matkustaa autossa ilman takapenkin vaatimuksia... Lapsilla oli ollut kivaa mummilassa (Isosisko ja Pipanainen toivoivat seuraavan ilman vanhempia mummilassa -yökyläilyn kestävän "SATA PÄIVÄÄ!!"). Poikanen veti tuossa nukkumaan käydessä tunnin mittaisen iltakitinän, joka parhaina hetkinä yltyi kunnon raivariksi, joten ilmeisesti hän kuitenkin oli havainnut äidin poissaolon.

Oli kivaa. Anoppi totesi mun kiitoksiin, että "ihan koska vaan uudestaan". Ajattelin, että jos vaikka huomenna... :) No ei vaan, mutta kyllä me Miehen kanssa vähän alettiin jo miettiä seuraavaa kahdenkeskistä vuorokautta. Niin ja täähän oli eka kahdenkeskinen vuorokausi Miehen kanssa sitten Poikasen syntymän, tuli ihan tarpeeseen ja oli hyväksi :)


* hyvin on nukuttu, kiitos kysymästä.
** Oikeasti se otti valokuvia kun lokki kyttäsi mun jätskiä.
*** Rakas Käly, jos luet tämän: mene Hankoon.

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä :) kiva että oli kivaa!
  T. Käly

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sun pitää mennä ihailemaan niitä huviloita :)

   Poista
 2. ihanalta reissulta kuulostaa! se on kyllä ihan totta että vaikka lapset on paras ja ihanin asia maailmassa, niin välillä tarvii miehen kanssa kahdenkeskistä aikaa. sit jaksaa taas arkeakin paljon paremmin :)

  VastaaPoista