24.6.2014

Kävelyllä

Meidän Poikanen se alkoi kävellä.

Ekat askeleet otettiin 1v 3kk iässä (tai oliskohan se ollut virallisesti vielä 1v2kk). Muutama vahingossa horjuen otettu askel, jonka jälkeen lapsi itsekin oli ihmeissään, että mitäs mä nyt tulin tehneeksi. Sitten yhtenä päivänä se tuplasi taitonsa; kahden askeleen sijaan menikin neljä.

Muutama viikko sitten Poikanen alkoi tosissaan yrittää kävelemistä, ja just vähän ennen 1v4kk ikää se yhtäkkiä hoksasi kaksi asiaa: a) mähän osaan kävellä! ja b) käveleminen on kivaa!

Joten sen jälkeen on sitten kävelty. Ensin viikon verran sellaista tuolin luota toisen luo, kiireesti, ettei kaadu, jes! pysyin pystyssä! Ja sitten pikkuhiljaa paremmin. Nyt viimeisen viikon ajan Poikanen on pysynyt jo tosi hyvin pystyssä, näppärästi päästään pienten esteidenkin yli ja voidaan muuttaa suuntaa kesken matkan. Vielä se käveleminen on sellaista keskittymistä vaativaa ja hassun näköistä (vähän kuin se tanssisi, sitä on ihana katsoa!) ja mielellään Poikanen myös pitää aikuista kädestä kiinni (sen se on hoksannut vasta ihan äskettäin. Aiemmin se ei tykännyt kävelyttämisestä oikeastaan ollenkaan). Mutta kyllä nyt kuluneen viikon aikana on konttaaminen jäänyt melkeinpä kokonaan, kävellen mennään joka paikkaan (ulkona joskus vielä konttaa). 

Hauska, miten se niin yhtäkkiä kävelemisen hoksasi. Vähän kai keskimääräistä myöhemmin, mutta sitten kun oppi, niin oppi nopeasti. Alun harjoittelun jälkeen konttaajasta kävelijäksi muutos meni parissa viikossa. Ja ihana, miten suloinen se on kävellessään.

Ja miten se on iso poika jo! Kävelee. Ja imetyskin me lopetettiin 1v4kk iässä. Meni ihan kivuttomasti, lapsi ei ole rintaa kaivannut (ei se varmaan edes hoksannut, että se illan ainut imetyskerta jäi pois) ja äidinkin haikeus asian äärellä on pysynyt aisoissa (vähän säälitti lopettaa, kun Poikanen oli aina niin innoissaan, kun iltaisin kysyin, että haluisko se maitoa. Mutta tilanne nyt vähän oli sellainen, että lopettaminen oli melkein pakko, lääkesyistä. Joten onneksi meni helposti).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti