4.6.2014

Isosiskon 6-vuotissynttäreiden ekat juhlat

Meillä juhlittiin tänään Isosiskon 6-vuotissynttäreitä kavereiden kesken. Varsinaiseen päiväänhän on vielä parisen viikkoa, mutta haluttiin pitää juhlat jo nyt, kun kaikki eivät vielä ole kesälomilla. Kahdeksasta kutsutusta 6 pääsikin paikalle, mikä oli tosi kiva.

En tiiä, miksi monet ottavat lastenjuhlista kauheat paineet. Mä en ota. Isommat paineet mulla on aikuisten juhlista. Lapset tykkää karkeista, kekseistä ja popkornista, joten ison osan tarjottavista voi ostaa kaupasta. Ne ei syynää, onko vessa pesty just tänään vai toissapäivänä, joten mäkin pikasiivouksen ja pikaimuroinnin lisäksi putsasin vaan eteisen kunnolla (vähän pintakiiltoa lapsosiaan juhlimaan tuovia vanhempia varten, tiedättehän). Eikä ne mitään ihmeempää ohjelmaakaan tarvi, niille riittää keskenään riehuminen, varsinkin jos on hyvä sää ja iso piha (onneksi tänään oli. Hyvä sää siis, piha meillä on ihan jokapäiväisesti).

Kaupan herkkujen lisäksi tarjottiin täytekakku, kakkutikkareita ja suolaisena (siltä varalta, että joku ei ole ehtinyt syödä ennen juhlintaa) pikkunakkeja ja lihapullia cocktail-tikuissa, kasvisten kera. Kakkua ei juurikaan mennyt (ei lasten juhlissa taida ikinä mennä), mutta muuten herkut tekivät kiitettävästi kauppansa. Ihan super-hyvin käyttäytyvää joukkoa olivat. Meillä oli Miehen kanssa työnjako niin, että Mies hoiti Poikasen ja mä juhlat. Vähän mietin, et miten saan 8 muksua pysymään aisoissa, mutta nehän oli kuin jostain hyvän käytöksen kirjasta konsanaan. Ruokapöydässä varsinkin istuivat nätisti ja odottivat vuoroaan ja osasivat nätisti pyytää lisää. Hyvin ne on päiväkodissa koulutettu ;)

Isosisko oli tohinoissaan suunnitellut juhlia jo vaikka kuinka kauan, ja kakustakin oli suunnitelma valmiina jo ajat sitten. Piti saada koiranulkoilutuskakku. Mä olin jo tehnyt suunnitelman (melko kunnianhimoisen sellaisen taitoni huomioonottaen), kun selvisi, että kakussa pitää olla mies ulkoiluttamassa koiraa sisällä, mies on pallon päällä ja alla on värivalot. Onneksi Isosisko piirsi mulle havainnekuvan, muuten en olisi osannut.


Sain myös lisäohjeistusta: hahmojen pitää olla mustia ja värivalot tehdään karkeista. Isosisko arveli, että olis paras tehdä hahmot piparkakkumuoteilla, koska muuten mä en välttämättä osaa.

Tällainen siitä sitten tuli, kuulemma just sellainen kuin Isosisko halusikin:


Ylettömän herkuttelun lisäksi meillä ei ollut juurikaan ohjelmaa. Kerroin lapsille pienen tarinan, miten Isosisko-prinsessan haltijatarkummi oli hölmöyksissään kaatanut korin, jossa oli vieraille tarkoitetut yllätyspaketit, ja ne oli nyt levällään pitkin taloa. Lapset saivat sitten etsiä pienet pussukat, joissa oli karkkia ja tarroja. Niin ja sitten meillä oli perinteistäkin perinteisempi aasinhäntä-leikki (hyvin pikaisesti valmistellulla) koiralla, kaikki saivat kokeilla ja saivat hyvästä yrityksestä palkinnoksi mun askartelemat kaulakorut (vierasjoukon ainut poika ei saanut kaulakorua, sai avaimenperän). Mutta sitten vaan annoin lasten painaa pihalla ja kivaa niillä tuntui olevan. 

Niiiin helpot ja hyvät pirskeet! Isosisko oli tosi onnellinen juhlistaan, joten äiti on myös :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti