12.6.2014

Terveisiä sieltä sun täältä.

Terveisiä sairastuvalta! Ja terveisiä Ruotsista! Niin ja terveisiä Linnanmäeltä!

Mennäänpä kuitenkin aikajärjestyksessä. Me oltiin mun siskon perheen kanssa risteilyllä Tukholmassa. Matkaseurue koostui neljästä aikuisesta ja kuudesta lapsesta, iältään 5v, 5v, 3v, 2v, 1v ja 2kk. Vipinää siis riitti. Mut matka meni kaikin puolin tosi kivasti. Ruotsissa käytiin Skansenilla (ekaa kertaa ikinä, noloa myöntää) ja se oli kyllä ihan kiva. Kaikkea ei ehditty nähdä, mutta paljon vanhanaikaisia taloja, villieläimiä ym. Silti mulle jäi sellainen olo, että ehkä noi meidän muksut ei kuitenkaan olleet optimaalisimmassa skansen-iässä, ne kaipais enemmän konkreettista tekemistä kuin katselemista. Hetki leikkipaikalla taisikin olla niille Skansenin paras juttu. Mutta siis oli se ihan hyvä ja kiva, tykättiin. Laivalla olemiset meni mukavasti. Isosisko uskalsi nukkua yläsängyssä, Pipanainen onneksi ei, koska se putosi taas sängystä. Laivan leikkihuone ja muumit oli tietysti meidän tyttöjen mielestä ihan huippuja. Mulle ja mun siskolle taisi jäädä pienimuotoinen kaipuu päästä risteilylle aikuisporukassa. Tietäähän sen, mitä lasten kanssa matkustus on :)

Eilen katseltiin säätiedotusta ja todettiin, että koska loppuviikolle on luvattu sadetta, on paras pitää Lintsi-päivä heti risteilyreissun jälkeen. Mies vei aamulla meidän toisen auton huoltoon ja jatkettiin siitä sitten Linnanmäelle. Kivaa oli, tytöt uskalsivat jo aika moneen laitteeseen ilman aikuistakin, ja Poikanenkin pääsi tällä kertaa munajunaan (se oli kyllä hyvin jännittävää, jopa vähän pelottavaa, vaikka äidin sylissä istuikin). Ihan niissä ilmaislaitteissa vaan käytiin, ja hyvin riitti tekemistä koko siksi viideksi tunniksi, joka meillä oli aikaa olla. Meillä oli omia eväitä mukana, joten reissu tuli erinomaisen edulliseksi :)

Isosisko vähän oli jostain laitteista sitä mieltä, että ne oli liian lällyjä. Molempien tyttöjen suosikeiksi nousi merirosvolaiva, pallokaruselli (lasten versio perinteisestä mustekalasta) ja törmäilyautot. Mulle noissa lasten laitteissa on ihan tarpeeksi pyöritystä (ja mun pitää lasten kanssa niissä käydä, kun Mies on niin iso), joten jos Isosisko ensi kesänä kaipaa jotain hurjempaa, niin saa kyllä lähteä jonkun urheamman aikuisen kanssa matkaan. Oli kiva, kun Pipanainenkin nyt ylitti maagisen metrin rajan, eikä tarvinnut sen katsella vierestä isomman menoa. Poikanenkin jaksoi hyvin, vaikka sen osalta päivä meni enimmäkseen rattaissa istuskellen ja eväitä syöden.

Yöllä mä sitten heräsin omituiseen oloon ja ihmettelin, että miten vieläkin keinuttaa. No, ei tästä keinutuksesta voi kyllä Linnanmäkeä syyttää. Siskonpoika oli vatsataudissa just ennen risteilyä, joten sieltä varmaan tauti saatiin. Tänään meillä on siis sairasteltu. Mulla on ollut karsean oksettava olo ja pyörryttää. En ole oksentanut, mutta en mä vuorokauteen pystynyt syömään mitään. Iltapäivästä nousi kuume. Isosisko on samoin ollut taudissa, se oksensi kerran ja tietysti meidän sänkyyn...Samoin sisko ja sen mies on kipeinä. No, onneksi on ollut Mies kotona ja hoitanut lapset. Siskonpojalla tää oli vuorokauden tauti, toivottavasti meilläkin. Isosisko alkaa kyllä olla jo tolpillaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti