18.4.2013

Iltapalalla sitten seuraavaksi.

Kun aamu alkoi suklaakakulla, niin näytetään nyt sitten millä ilta päättyy.


 Musta ei tulis hyvää ruokabloggaajaa, koska mun tekee niin kovasti mieli syödä nää pöperöt, et nappaan vaan äkkiä kuvan ilman sen kummoisempaa miettimistä... Niinkun nyt tänkin kuvan laadusta huomaa.

Mies teki lohipiirakkaa. Toi piirakka on paitsi hirmu hyvää, myös kätevä tapa käyttää tähteeksi jäänyt lohi. Me syödään lohta aika paljon, ja usein sitä jää yli. Lämmitettynä se ei ole kummoistakaan, joten on kiva, kun jämät saa johonkin upotettua. Tän piirakan tekee nopeasti, ja ei ole niin justiinsa, millä tavoin valmistettua ja maustettua lohta siinä käyttää. Tän voi tehdä myös savustetusta lohesta.

Kiinnostuneille tässä tämänkin resepti, ohje on jostain aikoja sitten meille kulkeutunut, eli en tiedä kenen ansiota tää on. Ohje on pellilliselle, puolittamalla mitat saa piirakkavuoallisen. Noiden päällisten kanssa on myös vähän makuasia, laittaako just ton verran jne, mutta noista mitoista nyt saa vähän osviittaa kumminkin.

pohja:
3dl jauhoja
3dl kaurahiutaleita
1tl suolaa
3tl leivinjauhetta
3/4 dl öljyä
3 dl maitoa

päälle:
½ kg kypsää lohta
6-8 tomaattia
5-6 keitettyä kananmunaa
1-2tl sitruunapippuria
tilliä
juustoraastetta


  • Valmista pohja: sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy ja maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikina on aika löysää, älä hämäänny siitä.
  • Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
  • Levitä pohjan päälle hienonnettu lohi ja sen päälle viipaloidut tomaatit ja munat
  • Mausta sitruunapippurilla ja tillillä (mikäli lohi ei ole jo valmiiksi maustettu)
  • Levitä pinnalle juustoraaste
  • Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.


Noniin, nyt olen iltapalapiirakkani syönyt (saatoin syödä tota suklaa-kinuskipiirakkaakin ehkä vähän...) ja painun pehkuihin. Hyvää yötä!


1 kommentti:

  1. Tätä on lohi-fanina pakko kokeilla! Jouvun kyllä muuttamaan sitä mutta sentään se tärkein eli lohi saa jäähä. ;)

    VastaaPoista