18.4.2013

Aamupalalla

Huomenta!

Mies vei tänään tytöt hoitoon. Mä ajattelin niiden lähdön jälkeen jatkaa unia Poikasen vieressä (se valvoi aamuyöstä ja nukahti vähän ennen seitsemää lopulta mun viereen), mutta hänpä heräsikin siinä sitten. 

Joten nyt, vauvan aamupesujen, maitojen ja yhteisen telkkarinkatseluhetken (äiti katsoi telkkaa, poika äitiä ja mitä nyt lähellä oli) jälkeen sain vauvan ainakin hetkeksi nukkumaan ja istahdin tietokoneen ääreen syömään aamupalaa.

Aamupalaksi tänään suklaa-kinuskipiirakkaa. Leivoin tämänpäiväiseen raamikseen, mut raamis onkin peruttu. Tää piirakka on ihan älyttömän makeaa. Kuvitelkaa mutakakku, jonka päällä on kunnon kerros kinuskikastiketta ja sen päällä vielä paksu kerros suklaakuorrutetta. Ehkä vähän liiankin tuhtia tavaraa mun makuun, mutta vie taatusti makeannälän, eikä ole pelkoa, että pääsis imetyksen ansiosta lopuista raskauskiloistaan eroon.

 tässä on jo toinen pala menossa...

(piirakan ohjeen otin anopilta jostain parin viikon takaisesta MeNaiset-lehdestä. Yritin löytää ohjetta netistä, et olisin voinut linkittää, mutta en löytänyt).

Eilen oli kiva päivä, tänään on kiva aamu.

edit: tässäpä  kakun ohje. Tää on siis muutaman viikon takaisesta MeNaisista, olen ite kirjoittanut ohjeen muistiin ja alkuperäistä mulla ei ole, eli olen saattanut valmistusohjeessa vähän oikoa mutkia suoriksi, ainakaan tää ei ole sanasta sanaan kopioitu. Eli mun syy, jos on jotain epäselvää :)

pohja:
125g voita
1,75dl sokeria
1 muna
2,5 dl jauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta

kinuski:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
1/4 tl suolaa

suklaakuorrute:
200g tummaa suklaata
2 munaa
2dl kermaa

kuivia herneitä painoksi ja kaakaojauhetta koristeluun
  • Leivo pohja: vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita keskenään jauhot ja kaakaojauhe ja lisää aiempaan seokseen. Laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi.
  • Keitä kinuski: sekoita aineet kattilassa. Keitä hiljalleen n. 20-30min välillä sekoitellen, kunnes seos sakenee. Jätä odottamaan.
  • Kauli pohja (mulla ei kyllä tullut kaulittavaa, oli sen verran pehmeä taikina Taputtelin sen piirakkavuoan pohjalle) ja laita piirakkavuokaan. Laita päälle leivinpaperi ja leivinpaperin päälle  kuivia herneitä painoksi. Paista 175 asteessa 15min, ota paino ja paperi pois ja paista vielä 5min. Käännä uunin lämpö 150 asteeseen.
  • Valmista kuorrute: Sulata suklaa. Riko munat ja vatkaa rakenne rikki. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kerma munien joukkoon ja sekoita. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu (mieto lämpö, ettei tule kokkelia!). Kaada seos sulan suklaan joukkoon ja sekoita.
  • Levitä esipaistetulle pohjalle kinuski ja kuorrute, paista 150 asteessa 5 min. Laita uunista lämpö pois ja jätä jäähtyvään uuniin vielä puoleksi tunniksi. (sivuhuomautus: täyte saa olla melko vetelää vielä uunista otettaessa, se jähmettyy kyllä jäähtyessään)
  • Jäähdytä piiras ja siirrä jääkaappiin. Tarjoa seuraavana päivänä. Ennen tarjoilua voit ripotella pinnalle kaakaojauhetta.

3 kommenttia:

  1. jaksaisitko kirjotella ohjeen? on nimittäin ihan mun makuun olevan näkönen kakku :D

    VastaaPoista
  2. Pnda, mä ajattelinkin, et sua saattais kiinnostaa :)

    Lisäsin nyt ohjeen tohon varsinaisen tekstin jatkoksi. Hauskoja herkutteluhetkiä!

    VastaaPoista
  3. oi kiitos! ihanaa kun viitsit :))

    VastaaPoista