5.4.2013

Kastettu

Meillä vietettiin maanantaina Poikasen kastejuhlaa. 

Valmisteluissa meinasi tulla (ylläri) vähän kiire, ja oli jännitystäkin ilmassa. Pipanainen nimittäin oli viime viikolla vatsataudissa ja pelättiin, et jos se vaikka iskee meihin muihin. Ihme kyllä, tällä kertaa selvittiin yhdellä tautisella. Kastajaispäivänä Pipanainen oli kuumeessa, mutta muuten oltiin terveenä ja saatiin juhlat juhlittua.

Itse kaste tapahtui tossa paikallisella seurakuntatalolla ja siitä sitten siirryttiin meille kotiin syömään ja juhlimaan. Oltiin kutsuttu ihan vaan meidän perheet, siis mummot, vanhemmat ja sisarukset perheineen, sekä vauvan kummit. 25 henkeä kaikkiaan oli juhlimassa, ja täytyy sanoa, että sellainen määrä porukkaa kerralla on aika monta meidän taloon. Ja kyllähän tarjoilujen valmisteluissa oli oma hommansa. Tosin paljon tehtiin etukäteen (karjalanpaistit ja pikkuleivät pakastimeen ym) ja paljon saatiin myös apua (mun äiti leipoi pullaa ja sisko teki salaatin, toinen sisko kakun koristeen). Kastajaispäivänä tuli vielä Miehen sisko aamusta jo meille avuksi. Isosisko tohkeissaan pesi perunoita tädin kuoriessa. Perunankuorimisurakassa meni tunti, ja Isosisko jaksoi koko sen ajan pestä niitä perunoita! Aika hyvin neljävuotiaalta, mutta kaipa se tädin seura oli niin hyvää. Siinä ne yhdessä tutki, minkä muotoisia perunoita oli, ja Isosisko pohti, mitkä perunat on tyttöjä ja mitkä poikia (poikaperunoita oli ne suttuisemmat, koska pojat kuulemma on suttuisia. Mistä ihmeestä Isosisko on sellaisen keksinyt?)

Aiemmissa kastajaisissa olen pelännyt, että vauva puklaa tai kakkaa sylikummin päälle. Nyt vauvan mahdollinen oksennus- tai kakkakatastrofi tuntui pieneltä uhalta. Mutta tosiaan oltiin onneksi terveenä, Poikanen otti kastamisen ihan rauhallisesti, kukaan mummoista (6kpl) ei saanut sydäriä tai muutakaan kohtausta, ruoka riitti ja juhlat onnistuivat ihan hyvin. Jopa edellisenä iltana pitkin keittiön pöytää levinnyt kakku pysyi kuin pysyikin kasassa ja maistui erinomaisen hyvältä.

Ihana, että meidän pieni Poikanen on nyt saanut Taivaan kansalaisuuden :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti