18.2.2015

Herkkuputki

Hoh, miten paljon viime aikoina on herkuteltu. Ensin oli Runebergin päivä. Nipin napin ehdittiin tortut ja muut syödä, kun tuli Poikasen synttärijuhlinnan aika. Synttäriherkut saatiin onneksi jo maanantaina lopetettua, ja hyvä niin, sillä lauantaina mulle tuli ystäviä kylään.

Olin hyvissä ajoin leiponut pakastimeen pähkinäkakun. Sitten mulle tuli kuitenkin sellainen tunne, että haluaisin leipoa jotain muutakin. Tein raparperi-valkosuklaakakun. Sitten tein vielä omena-toscapiirakan. Teki mieli tehdä myös jonkinlainen suklaakakku, mutta sitten loppui onneksi aika. 

Meitä oli 6 syömässä, joten arvaatte varmasti, että kakkuja saatiin Miehen kanssa syödä vielä parina seuraavanakin päivänä. Tosin se ei haitannut, koska noin kaikki on ihan tolkuttoman hyviä!

Hämmentävästi mun puhelimesta löytyi kuva kakuista. En ole kyllä itse sitä ottanut, että kaipa olen tullut vahingossa tallentaneeksi kuvan WhatsApp-viestistä... 

Tällä viikolla ollaan vietetty hiihtolomaa. Ei tosin alkuperäisen suunnitelman mukaan lapsia hiihtämässä ja luistelemassa käyttäen, eikä Helsingissä retkeillen, vaan ihan kotona ja enimmäkseen sisätiloissa. Isosisko nimittäin tuli maanantaina kuumeeseen, ja onkin ollut melkoisen kipeänä siitä lähtien. Eilen oli tarkoitus tehdä laskiaispullia, mutta tekemättä jäi. Tänään lapsi sentään vähän jaksoi olla jo pystyssä, ja päätettiin tehdä ne pullat. Olin Pieni ihana-blogissa törmännyt tötterömallisiin laskiaispulliin, ja niitä oli pakko kokeilla. Täytyy sanoa, että tykkään enemmän kuin perinteisistä. Nämä oli kivoja tehdä (lapsetkin osas ihan tuosta vaan) ja helpompia syödä, kun ei laittanut tötteröä ihan täpötäyteen. Ei tarvi pelätä, että hattu liirailee pullan päältä pois :)


Tein pullat ihan samalla jauhopussin kyljestä löytyvällä reseptillä, mitä muutenkin käytän. Muutenkaan en jaksanut ohjetta edes vilkaista (ihan simppeli ideahan tuo sinänsä on), ja niinpä jäi tötteröt öljyämättä. Onneksi ne lähti ihan hyvin irti muutenkin. En jaksanut kermaa myöskään alkaa pursottelemaan, vaan lusikoin ensin hilloa pitkin tötteron sisustaa ja sitten vaan lusikalla kermaa perään. Herkullisia tuli, teen toistekin! Itse asiassa seuraavaksi aion kyllä kokeilla jotain suolaista versiota näistä. Joko sämpylä- tai voisarvitaikinasta. 

Tötteröt matkalla uuniin

Paistettuna, vielä sisusta vailla.

Nyt saa kyllä herkkujen syöminen joksikin aikaa riittää! Ehkä noin viikoksi, koska ensi viikon torstaina on raamis meillä, ehkä "joutuu" vähän jotain leivoskelemaan... Ehtisköhän kokeilla niitä suolaisia tötteröitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti