7.1.2014

naminami. Tai sit ei.

Mil:n mangojuustokakun innoittamana päivän lista:

Lista mauista (kamala sana taivuttaa!), joista yleensä tykätään, mutta mä en voi sietää.
  1. Tuore basilika. Se haju on aivan kamala. Makukin on. Kun olin kesätöissä kaupassa, yritin pidätellä hengitystäni aina, kun joku osti tuoretta basilikaa. Se haisi jo kaukaa kassahihnan toisesta päästä. yhhh...
  2. Mango. En tajua, miten meidän lapset on kukin vuorollaan tykänny mangososeesta kaurapuuron seassa. Musta mango on ihan hirvittävän pahaa. Ainut poikkeus on mango-appelsiinijogurtti. Mutta esim. mango-melonijäätelöä ei voi syödä. Eikä mangoa kyllä mitenkään muutenkaan.
  3. Meloni. Vesimeloni, hunajameloni, cantaloupemeloni, aivan sama, kaikki on ihan järkyttävän pahoja!
Näitä on ehkä muitakin, mutta nuo tuli ekana mieleen.

Ja viitaten otsikkoon, en mä nyt tiedä, onko noikaan lähtökohtaisesti tykättyjä makuja, mutta ei kuitenkaan samalla tavalla mielipiteitä jakavia juttuja kuin vaikka sinihomejuusto (tykkään), oliivit (en tykkää) tai vaikka sienet (tykkään ihan hullun lailla esim. suolasienistä ja joistain muista sieniruoista, mut kantarellit on inhottavia, kun ne maistuu makealta).

6 kommenttia:

  1. Kirsikka. ehdoton ei. varsinkin tuorekirsikka (tätä ihmiset kummastelee). mutta hajukin etoo. oliivi. ei. korianteri. ei. (ei niin vahva ei nykyään kuin aiemmin, ehkä oon tottunut). pavut ja avokado. voin syödä mutten varsinaisesti pidä enkä itse ostaisi. Muitakin tälläisiä on.

    Ananas ja mango. En tykännyt mutta aikuisena (Brasiliassa opin syömään ja todella tykästyin) olen alkanut tykätä.

    Lista voisi olla pitempikin koska lapsena olin todella nirso. En pitänyt kovin vahvoista mauista ja mun ei-listalla oli esim kaakao, suklaa, kana, riisi. Mutta toisaalta pidin hillosipuleista ja sienistä. Yksi suuri herkku oli kuitenkin kaurapuuro. Voi miten terveellinen lapsi taisin olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on hirmu pitkä lista sellaisia ruokia, joista en oikeastaan tykkää, mutta syön kyllä. Ylipäätään en kauheasti tykkää ruoista. Mutta osaan kyllä mukisematta syödä useimpia :)

      Niin joo maito on mun inhokkilistan kärkipäässä. Lopetin maidon juomisen neljävuotiaana, kun se maistui niin ällöttävältä. Ja inhoan sen myötä myös kaakaota (siis juomaa, en kaakaon makua esim. leivonnaisissa) ja kaikkia pirtelöitä yms.

      Poista
  2. mutta maut on kyllä mielenkiintoisia! samassa perheessäkin voi olla niin kummallisen erilaisia makumieltymyksiä.

    VastaaPoista
  3. Kyllä näitä on, eniten ihmetystä vuosien varrella on aiheuttanut se, etten juo kahvia kun en siitä pidä. Koska monen mielestä jokaisen nyt vaan kuuluu juoda kahvia, tykkäsi siitä tai ei.

    Mutta tuohon mangojuustokakkuun on pakko sanoa; mä oikeasti yllätyin että tykkäsin siitä niin paljon, koska mä en mangosta hedelmänä ole koskaan tykännyt. Juustokakkuna se kumminkin olikin mainiota ja jotenkin pirteä kakku, onneksi tuli kokeiltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu uskon, että kakku on hyvä, jos mangosta pitää tai edes sietää. Musta mangosose on ällöttävyydessään ihan omaa luokkaansa, joten mulle ei ehkä kannata tota kakkua leipoa ;)

      Mä olen herättänyt kummastusta opehuoneessa, kun en juo kahvia enkä teetä. Tai no, kahvia osaan juoda, jos on sellainen tilanne, että tarvii. Teetä juon kyllä aamu- tai iltateenä tai päiväkahvilla, se on musta ihan ok. Mutta mulla ei siis ole tapana joka välkällä lipittää jotain, jos juon, niin juon sitten vettä. Ja se on outoa kuulemma :)

      Poista
  4. joo- tuo kahvi-tee asiakin on! En juo kahvia (en pidä, mut pystyn "pakkotilanteessa" juomaan paljon maidon kera. En tosin pidä maidostakaan, etenkään kylmänä). Mutta oon oppinut teelle.

    VastaaPoista