18.1.2014

Luistelukauden avaus

Meillä on tänään luisteltu. Omalla pihalla.

Meiltä kun syksyllä purettiin se varasto, niin tuohon takapihalle jäi kolmenkymmenen neliömetrin suuruinen betonilaatta. Mies jo syksyllä naapurin miehen kanssa visioi, että siihenhän tekis näppärästi lapsille "luistinradan". Nyt kun vihdoin ja viimein pakkaset saatiin (ja toden teolla saatiinkin, joka aamu viimeisen viikon ajan on ollut melkein 20 pakkasastetta), niin eilen Mies tarttui tuumasta toimeen. Laatalle satanut (kovin vähäinen) lumi kolattiin reunoille (ekat vedet kaadettiin lumien päälle, ja ne jäätyi näppärästi reunukseksi pitäen loput vedet siellä, missä pitikin) ja kun puutarhaletku (oli jäässä ja lisäksi) ei yltänyt riittävän pitkälle, alettiin kantaa ämpäreillä vettä. Eilen tehtiin eka kerros, Mies vei vielä illalla muutaman ämpärillisen, tänä aamuna toinen kerros ja aamupäivästä vielä kolmas. 

Ja nyt on kuulkaa lapsilla luistelukenttä takapihalla! Aikuisen näkökulmasta se on kovin pieni, mutta kun meidän lapset tosiaan harjoittelee vasta sitä pystyssä pysymistä ym, niin heille jää on ihan riittävän kokoinen. Eikä se niin sileä ole, että siinä piruetteja harjoiteltaisi, mutta ei möykkyinenkään, ihan kelpo siitä tuli.

Tytöt tänään jo pääsi harjoittelemaan. Pipanainen jaksoi ehkä kymmenisen minuuttia olla luistimet jalassa, ei vielä oikein pysynyt pystyssä, mutta kivaa oli! Isosisko (joka noloa kyllä myös luisteli tänään ekaa kertaa elämässään) jaksoi vähän pidempään ja onnistui lopulta jo vähän etenemäänkin ihan itse ilman mitään tukea. Meillä on lasten kokoinen potkukelkka, joka oli tytöillä myös tukena.

Oon ihan hirmu iloinen, että tuo onnistui. Me ollaan huonoja lähtemään asiakseen koulun kentälle luistelemaan, joten se, että luistelumahdollisuus on parin metrin päässä takaovesta, on kyllä aivan mahtavaa! Äidin mieltä lämmittää lisäksi se, että luistimet on mahdollista vaihtaa jalkaa lämpimästi sisätiloissa. Nyt onnistuu luistelu parin kympin pakkasissakin :)

Nyt vaan yritetään luistella kaikissa mahdollisissa väleissä.

Plussakelejä (ja vesilaskua!) odotellessa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti