25.9.2013

Sekalaisia paloja tästä päivästä.

Pipanainen kävi vessassa ja ilmoitti: "kakka tuli, pyyhin itse ja muistin pestä kädet!" Menin tarkistamaan, ja toden totta, pytty oli puolillaan paperia ja lavuaari puolillaan saippuavaahtoa, että totta taisi puhua.

Taivaalta tuli räntää, rakeita ja vettä. Päiväkodissa sanottiin, että Pipanaisella oli ollut ihan älyttömän kylmä ulkona. Hävetti. Ostin sille fleecehaalarin ton ohuen haalarin alle, kun arvelin, että viime vuotinen villahaalari ei mahdu enää. Toi, minkä nyt ostin, ei kyllä mahdu koko talvea. Harmi.

Mulla on ranteet taas kamalan kipeänä. Ja Poikasen jatkuva nosteleminen ja kanniskelu ei kyllä tee yhtään hyvää. Miehen työvuoron pituus on taas vaatimaton 16 tuntia, joten siitäkään ei ole nyt iloa.

Arvelin, että toppavaatteet alkais olla oikea varustus tuohon keliin, joten raahasin (kipeillä ranteilla) varastosta joukon laatikoita ja jätesäkkejä, joissa on talvivaatteita. Pitää huomenna inventoida, mikä millekin lapselle mahtuu ja mitä tarvii hommata lisää. Kolmelapsisessa perheessä toi vaatehuolto alkaa käydä jo ihan työstä, varsinkin kun tytöillä pitää hoitopaikan takia olla kaikkea ulkovaatetta kaksin kappalein.

Monilla lapsilla näkyy päivän ruokalista puseron rinnuksista. Poikasella näkyy sukasta. Ainakin, jos syötän sitä sitterissä (nykyään kyllä useimmiten syöttötuolissa). Jalka käy vähän väliä suussa.

Keittelin eilen meidän tän vuoden viinimarjat ja karviaiset mehuiksi, ja nyt pakoilen mehumaijan pesua... Ja ai niin, sain eilen ILMAISEKSI ihan villin hienon nukkekodin tytöille yhdeltä täkäläiseltä äidiltä (jota en tunne). No se kaipaa kyllä vähän remonttia (tai aika paljon), mutta hieno on silti!

Ostettiin Isosiskolle lämpökumpparit, kun sillä ei ollu (en käsitä, miten paljon lapset tarvi vaatteita!) ja onneksi onneksi kaupasta löytyi samanlaiset krokokumpparit kuin Pipanaisella. Tosin olisi sille varmaan jotkut prinsessatkin kelvanneet, mutta kyllä se jo autossa puhui krokotiilikumppareista.

Leikittiin tyttöjen kanssa pikkulegoilla ja yllättävän vähän tuli riitaa. Legoilla on kiva rakennella. 

Nyt meen syömään iltapalaa (terveellisen ruisleivän vastapainoksi ajattelin ottaa keksejä ja suklaata) ja odotan, että Isosisko nukahtaa (nukkui autossa pienet torkut, joten nyt sitten jaksetaan valvoa ties mihin saakka), jotta pääsen itse unille. Niin ja sitä ennen pesen sen mehumaijan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti