11.5.2013

Uusia tuttavuuksia

Poikasella on uusi paras ystävä. Paras ystävä on pieni (poika)vauva, aivan Poikasen kokoinen ja näköinen. Paras ystävä hymyilee aina kun Poikanenkin hymyilee. Paras ystävä katselee Poikasta joskus vähän kulmat kurtussa, mutta niinpä katselee Poikanenkin. Paras ystävä aina toisinaan huitoo ja sätkii. Paras ystävä myös juttelee Poikaselle, mutta ääntä ei kuulu. Paras ystävä asuu mummolan peilissä.

Kotona oma peilikuva ei ole herättänyt sen suurempaa kiinnostusta, mutta nyt mummolassa Poikanen yhtäkkiä innostui peilikuvastan ihan valtavasti. Isosisko oli aikoinaan samanlainen, Pipanaisen en muista olleen ihan yhtä lumoutunut itsestään.

Se on kyllä niin mainio. Hirmu riemuissaan hymyilee ja juttelee omalle peilikuvalleen. Äidille päivän parasta viihdettä. Pitää yrittää saada valokuvattua tai videoitua joku päivä.

Myös Pipanaisen elämässä on uusi tärkeä henkilö. Tuo henkilö on Kake. Kakeen tutustuimme reipas kuukausi sitten eräänä iltana, kun lasten oli aika alkaa siivota lelujaan. Pipanainen istahti vakavana lattialle ja kertoi, että hän ei nyt voi siivota, koska hän on jäähyllä (!). Sanoin Pipanaiselle, että tulee jäähyltä pois, mutta silloin kävi ilmi, että ainut, joka saa päästää hänet jäähyltä, on Kake (yllättäen juuri siinä siivouksen hetkellä Kakea ei näkynyt). Kaken tarkempi henkilöllisyys jäi sillä erää hämärän peittoon.

Seuraavana päivänä selvisi, että Kake on pieni tyttö, jolla on kakka housussa. Myöhemmin Kake on ollut välillä pieni tyttö, iso tyttö tai kauhea mörkö. Kake on asunut uimahallin liukumäen alla, ollut sairaana ja lääkärissä, käynyt töissä jne. Pipanainen puhuu Kakesta aina hyvin asialliseen sävyyn. Joskus Kakelle soitetaan puheluita, mutta harvemmin hän on ollut leikeissä mukana (koska Kake on useimmiten töissä tai sairaana).

Sairasteluista ja työkiireistä huolimatta Kake on meillä ajoittain hyvin vahvasti arjessa läsnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti