19.5.2013

Muksumaanantai

Vielä risteilystä. Oi mutsi mutsi -blogista löysin vinkin Silja Linen Muksumaanantai-risteilystä. Oltiin Miehen kanssa suunniteltu kesäksi lasten käyttämistä Ruotsissa, joten kun huomasin, että tuolla Muksumaanantaissa oli esiintyjänä Mimi ja Kuku (Pipanaisen suuri suosikki) ja kun Miehen kahden ja puolen kuukauden kesäloma+vanhempainvapaa alkoi juuri sopivasti, niin asia oli sillä selvä.

(Tämä on muuten todiste siitä, että erilaisten firmojen tosiaan kannattaa bloggareille tarjota yhtä ja toista. Ei varmaan olis tullut mieleenkään lähteä Siljalle eikä ainakaan nyt just, jos en olis tosiaan Muksumaanantaista Oi mutsi mutsin kautta kuullut)

Mä olen aikuisella iällä tehnyt kaikki (en kovin montaa) Ruotsin matkani Viking Linella, joten oli ihan kivaa vaihtelua itsellekin mennäkin toisen yhtiön laivalla. Lapsena ja teini-ikäisenä on joskus tullut oltua muillakin laivoilla.

Millaista se sitten oli? 

No laivathan eivät lopulta kauheasti eroa toisistaan. Joo, Silja Serenadella on (Siljan kovasti manostama) promenade, mutta eipä se nyt niin kauhean ihmeellinen ole. Hytit on ihan yhtä pieniä (itse asiassa ei ole, kävin tarkistamassa ja Silja Serenaden A-luokan hytit on 2 neliömetriä suuremmat kuin Viking Cinderellalla -eipä tuota suurta kokoeroa tosin mistään huomaa), buffetissa yhtä ahdasta ja tax-freessä suunnilleen samat tuotteet.

 Poikasen mielestä hytti oli ihan kiva paikka

Palvelu oli erinomaista. Tai no, laivan infossa oli aika tyly täti töissä, mutta ehkä sitä vaan otti päähän kun mun edellä oli ensin varsin iäkäs naisihminen, joka selvitti infon tädille viimeisimmän Tukholman matkansa (vuodelta 1968) matkaohjelman juurta jaksaen, ja sitten tanskalainen setämies, joka halusi välttämättä vaihtorahansa Tanskan kruunuissa, eikä suostunut ymmärtämään, ettei se ole mahdollista. Mutta muuten palvelu oli erinomaista. Ravintoloiden henkilökunnasta erityisesti jäi tosi mukava kuva.

Ensimmäisenä iltana käytiin syömässä Bistro Maximessa. Luulen, että tavallisesti se olisi ehkä enemmän aikuisten suosima paikka, mutta nyt oli niin paljon pikkulapsiperheitä liikenteessä, että ihan sääliksi kävi sitäkin eläkeläispariskuntaa, jotka joutuivat kahden hengen pöytään meidän ja viiden muun lapsiperheen keskelle. Ruoka oli tosi hyvää ja (koska Poikanen jaksoi valvoa hyväntuulisena) saatiin koko joukko vatsamme täyteen jos jonkinlaisia herkkuja. Molempina aamuina käytiin buffet-aamiaisella ja toisena iltana syötiin buffetissa. 

Siinä Silja kyllä mun mielestä häviää Vikingille. Buffet-ruoassa siis. Aamiaiset tosin on melko samanlaiset (suunnilleen kaikkialla), mutta petyin kovin, kun Siljalla ei ollu croissanteja (oon huono syömään aamuisin, mut croissantit menee aina alas), ja muutenkin mun mielestä valikoima oli ehkä vähän vaisumpi. Buffet-illallinen oli pieni pettymys. Ruoat eivät olleet kovin kummoisia ja Mies jäi kaipaamaan lihavaihtoehtoja. Mä en koskaan erityisemmin buffettien lämpimistä ruoista perusta, mut jotenkin kylmätkin oli musta pääasiassa aika mitäänsanomattomia. No, se on makuasia. Jälkiruokapöydässä (ja sehän on se tärkein!) oli sen sijaan runsaasti valinnanvaraa. Harmi, kun lapset kyllästyivät siinä vaiheessa, olisin nimittäin kyllä syönyt niitä herkkuja vielä vähän enemmänkin... Tosiaan, makuasioitahan nämä ovat, mutta jos mä saisin päättää, niin yhdistäisin Vikingin kylmät ja lämpimät ruoat ja Siljan jälkkärit.

 Tytöt oli ihan innoissaan Muumipeikosta ja Pikku Myystä.


Muksumaanantai-esiintyjinä tuolla oli Hevisaurus ja Mimi ja Kuku. Hevisaurus oli Pipanaiselle liian pelottava (tai lähinnä liian kovaääninen), joten mä olin nuorempien lasten kanssa leikkihuoneessa kun Mies ja Isosisko kuuntelivat Hevisaurusta. Sekä isä että tytär tykkäsivät kovasti. Mimi ja Kuku kuuluu siihen luokkaan, jota meillä aikuiset inhoaa (sori vaan Mimi ja Kuku), mutta lapset rakastaa. Ja pakko on myöntää, että kyllä Mimi ja Kuku osaavat tosiaan tehdä pienille lapsille sopivaa, innostavaa ja liikuttavaa juttua, vaikka aikuisesta tuntuukin, ettei siinä kohelluksessa ole päätä eikä häntää. Mutta lapset tykkää, se kai on tarkoituskin :) 

Lapset tosiaan tykkäsivät. 

Ja sitten oli tosiaan ne muumit... Risteilyn onnistuminen oli taattu siinä vaiheessa, kun astuttiin laivaan ja vastassa oli Muumipeikko. Muumien iltasatu ja aamutanssi (vaimikäsenytoli) oli huippu, ja vielä laivalta pois kävellessä Pipanainen huuteli "heihei Muumipeikko, heihei Pikku Myy!"

 Isosisko innostui valokuvaamaan Helsinkiä laivan ikkunasta.


Ja sitten tietysti on niitä juttuja, jotka ovat elämyksiä lapsille, vaikka niitä ei ehkä ole sellaiseksi tarkoitettu. Kun Pipanaiselta kysyy, mitä laivalla tehtiin, eka vastaus on (ah niin ihanasta Mimistä ja Kukusta huolimatta) "mentiin hissillä!". No hissillä mentiin, monta kertaa.

Kuten jo aiemminkin sanoin, oli tosi kiva ja onnistunut reissu. Lasten ehdoilla mentiin, ja aikuiset söivät minkä ehtivät (ihan riittävästi) ja aika kului lasten jutuissa muutenkin. Leikkihuone tuli tutuksi jne...  Eipä siinä, aikuisten juttuja ehtii tekemään sitten joskus tulevaisuudessa.

Pipanaisesta oli huippua saada istua hytin ikkunalla

2 kommenttia:

  1. Myö ollaan myös menossa tämän kesän aikana Ruotsiin risteilyn muodossa, pointtina lähinnä sukulaisten tapaaminen. Oon kanssa miettinyt, pitäiskö noiden muumien vuoksi mennä Siljalla, kun perheessä on yksi (tai ehkä kaksikin) muumifani(a). :) Mutta hauska oli lukea tarkemmin teidän reissusta, mä kun oon ollut niin skeptinen Siljaa kohtaa kun aina tullut Vikingillä reissattua.

    VastaaPoista
  2. Mullakin on jostain syystä ollut ennakkoluuloja Siljaa kohtaan (en tiiä, miksi). Mut tosiaan jäi kiva olo ja sellainen tunne, et lapset oli tosiaan tervetulleita ja oli haluttu panostaa niihin. Ruoat vaan oli vähän huonompia ku Vikingillä.

    VastaaPoista