22.2.2013

Sitä sun tätä.

Meillä sairastetaan, vaihteeksi. Pipanainen on ollut muutaman päivän oikein kunnon flunssassa. Kuumetta, nuhaa ja yskää useammankin lapsen tarpeiksi. Isosisko on ollut tosi nuhainen ja nyt sitten vauvakin tuhisee ja on kovin räkäinen, parka. Vaikka kuinka yrittää pientä suojata pöpöiltä, niin aika mahdotonta se noiden kahden isomman kanssa on, Pipanainen varsinkin on suunnilleen aivastellut vauvan päälle... Toivotaan, ettei vauvalle muuta tuliskaan, musta on aina jotenkin pelottavaa, kun vauva sairastaa. Toi nuha on lähinnä harmillista, kun toisen on nenä tukossa vaikea hengittää ja syödä.

Vauva tänään jo melkein söi suoraan rinnasta! Tai no, kerran taisi vahingossa imaista ja sit vähän nuoli maitoa siitä rinnan päältä... Yritän vaan ajatella positiivisesti, kun riepoo toi rintakumin käyttö. Mä jostain syystä koen sen kauhean rajoittavana, en tykkää lähteä mihinkään ihmisten ilmoille imettämään ennen kuin syöminen sujuu. Eli vaikka ihan täysin rintakumin kanssa vielä mennäänkin, niin toivon totisesti, et päästäis siitä pian eroon!

Ja mulla on tälle päivälle hurjia suunnitelmia! :) Tässä kylällä on lastentarvikekirppis tänään, ja ajattelin tossa iltapäivällä, kun vauva toivottavasti jossain vaiheessa nukahtaa pariksi tunniksi, käydä kirpparilta etsimässä poikaselle vaatetta. Lähden silleen, et vauva luultavasti nukkuu koko ajan, mut jos se nyt sattuis heräämään, niin ehdin onneksi viidessä minuutissa kotiin. Tai onhan tuolla jääkaapissa lypsettyä maitoakin riittävästi yhdelle syötölle. 

Katsotaan, miten käy. Olin ite keskiviikkona ekaa kertaa kaikkien kolmen lapsen kanssa pari tuntia yksin kotona (ja ruoka-aikaan vielä) kun Mies kävi sählyä pelailemassa. Vauva mokoma valvoi, kitisi ja itkeskeli koko sen parituntisen. Sille ei kelvannut mikään muu kuin syli, ei edes kantoliina, ja mä yritin sit huutava vauva sylissä laittaa isommille lapsille ruokaa. Tuli vähän sellainen olo, et apua, mun pitäis parin viikon päästä kyetä tähän joka päivä monta tuntia. Mut toisaalta, pitää vaan järjestää elämä sellaiseksi, et lasten kanssa yksin ollessa esim. ruoka on jotain mikrossa lämmitettävää, se onnistuu yhdelläkin kädellä :) Kyllä tää muuten sujuu, isommat lapset on melko omatoimisia ja Isosisko osaa myös jonkin verran auttaa Pipanaista. Ja niistä on seuraa toisilleen, ni saan aika hyvin rauhassa istua imettämässä, kun tytöt leikkii keskenään. 

Olen mä silti ihan onnellinen, että Mies on vielä kaksi viikkoa kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti