3.6.2017

Kesäkeskeytys

Kesäloma alkoi tänään. Tai oikeastihan meillä opettajilla ei ole kesälomaa, vaan kesäkeskeytys, ja siltä tämä nyt oikeastaan tällä hetkellä tuntuu. Ei, että aloittaisi lomaa, vaan että on keskeyttänyt palkkatöissä käymisen vähäksi aikaa. 

Meidän lomasuunnitelma on seuraava: remontti. Kylpyhuone, sauna ja kodinhoitohuone rempataan sangen perusteellisesti. Tai no kodinhoitohuoneesta vaan lattialämmitys ja lattia, mutta kylppäri ja sauna ihan perin pohjin. Mies on jo purkanut pintoja aika paljon ja maanantaina tulee sitten ulkopuolinen tekijä hommiin. 

Jännittää, miten kauan hommassa menee (koska elelemme nyt arviolta kuukauden ilman suihkua, pyykinpesukonetta ja lämmintä vettä) ja riittääkö meidän rahat. Ja meneekö hermot. Ja näyttääkö lopputulos ihan hölmöltä. Mä en osaa hahmottaa, että jos valitsen jotkut laatat, niin miltä ne näyttää isona pintana. Sen lopputuloksen kanssa kun pitäisi sitten elää aika kauan...

Ensimmäinen ei-toivottu yllätys koettiin jo eilen, kun Mies purki kodinhoitohuoneen lattiasta muovimaton pois. Oletus oli, että muovimaton alla on betoni, ja että siihen päälle voidaan suoraan laittaa lattialämmitys ja laatat. No, muovimaton alta paljastuikin epämääräisen näköinen laattalattia, jota oli osittain tasoiteltu ohuella betonikerroksella. Että sellaisen näppärän remonttiratkaisun olivat edelliset asukkaat sitten keksineet. Remppamiehelle laitettiin kuvia tilanteesta ja hän sanoi, että katsoo maanantaina tilanteen, että mitä sen kanssa kannattaa tehdä. Varmaan se on purettava nyt ihan kokonaan sitten pois. 

Sattuneista syistä mä varmaankin yritän jonkun verran lasten kanssa sukuloida nyt remonttiaikaan... Ensi viikoksi ollaan menossa mun vanhemmille.

Olisi meillä toivottavasti heinäkuussa, kun Mieskin on lomalla, tarkoitus myös ihan lomailla. Ainakin mökeille halutaan päästä ja olisi kiva tehdä joku reissu. Ja jos vaikka vielä Miehen kanssa kahdestaan päästäis jonnekin, niin sekin olisi kiva. Sitten viimeisenä lomaviikonloppuna meillä on sukumatka. Mun äiti täytti 60v ja luvattiin sille synttärilahjaksi yhden yön reissu koko perhekunnan voimin. Joukkio käsittää siis yhteensä 10 aikuista ja 8 lasta, joista kaksi pikkuvauvoja (nuorin ei ole vielä edes syntynyt). Meille tulee varmaan tosi kivaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti