12.8.2015

Päivähoidon alku.

Poikasella ja Pipanaisella oli tänään eka hoitopäivä. Lyhyt sellainen, vein ne aamupalalle hoitoon ja hain lounaan jälkeen. Poikanen vähän vakavana ja varuillaan jäi hoitoon, mutta kuitenkin ihan mielellään. Mä jännitin kovasti, miten se pärjää, onko ikävä ja saako syötyä jne. Mutta kun menin hakemaan, niin vastassa oli iloinen poika, jolla oli ollut tosi kivaa. 

Yhtään ei ollut ikävöinyt, eikä tarvinnut edes pehmoleluaan turvaksi. Ruoka oli maistunut sekä aamupalalla että lounaalla ja hyvin oli sujunut kaikin puolin. Poikanen itse kertoi päivästään, että "puuo yvää, maito yvää, eepä yvää. Kivaa oli. Heihei äiäkoti, uomenna ähdään!" Puuro oli tehnyt sen verran hyvän vaikutuksen, että kun juteltiin siitä, miten huomennakin on päiväkotipäivä, ja kun mä sanoin, että mitähän sä huomenna päiväkodissa teet, hän suunnitteli: "taas ota yvää puuoa. Leikin montaa autolla." Siinähän sitä onkin tekemistä seuraavalle muutaman tunnin päivälle.

Mahtavaa, että oli noin hyvä alku! Perjantaina pitäisi sitten jäädä päiväunillekin, kun mulla on jo ihan pitkä kunnon työpäivä. Saa nähdä, ottaako se sitten koville, tai tuntuuko kurjalta, kun se jossain vaiheessa hoksaa, että hoidossa pitääkin olla viitenä päivänä viikossa... Mutta silti, mahtavan hyvä alku!

Pipanaisella oli myös ollut hirmuisen kivaa hoidossa. Ryhmässä on joku uusi poika, joka on kiva, ja nyt Pipanaista on vähän pohdituttanut, että pitäisikö sittenkin mennä sen uuden pojan kanssa naimisiin ja hylätä nykyinen sulhanen, jonka kanssa on jo vuosi häitä suunniteltu. Mahtavia nää pienten pohdinnat! :)

Sillä välin kun pienet oli hoidossa, mä kävin vähän työpaikalla, Isosisko mukanani. Kasasin kirjoja jo valmiiksi ryhmille, etsiskelin kadonneita opeoppaitani, ja muutakin 2,5 vuoden poissaolon aikana paikkaa vaihtaneita tavaroita, opettelin uuden sähköpostin käyttöä ja muuta sellaista pientä. Huomenna olisi tarkoitus myös käydä töissä; lupasin esitellä koulua naapurin vaihtarille, ja sitten jos saisin valmisteltua ekan koulupäivän jutut ja tiistain tunnit, niin olisin tyytyväinen. Lukukausisuunnitelmia ja sellaisia olenkin jo kotona miettinyt, ja käynyt läpi vanhoja ja vielä vanhempia työpapereita (niissä olisi kyllä vielä järjesteltävää aika lailla). Nyt alkaa tuntua tosi kivalta päästä taas töihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti