31.8.2015

Heinä-elokuun kirjoja

Mun kirjojen listaus on vähän lipsunut, ja jokunen heinä-elokuussa luettu hömppäkirja on jäänyt merkitsemättä listaan. Mutta eipä ne olekaan kovin kummoisia olleet. Tässä nyt sitten näitä muita.

Sari Peltoniemi: Miehestä syntynyt
Aikuisten satuja. Just sellaisia oikeita satuja, joissa tapahtuu ihan outoja asioita oudolla logiikalla, kuten perinteisissä saduissa kuuluukin. Virkistävän erilainen kirja.

Maeve Binchy: Italian illat
Perus-Binchyä. Ihan mukava leppoisa mökkilukeminen. Oikeat ihmiset saavat toisensa, pahikset rupeavat hyviksiksi jne.

Jessica Brockmole: Kirjeitä saarelta
Tänään kotona-blogin suosituslistalta bongattu. Tykkäsin kyllä, vaikka aika ennalta-arvattava olikin. Oli kumminkin sellainen kirja, johon oli mukava uppoutua. Suosittelen ehdottomasti muillekin romantiikan ystäville :)

Vainio-Korhonen&Lahtinen: Lemmen ilot ja sydämen salat
(Minkähän takia mä kirjaan asiakirjoista yleensä vaan kirjoittajien sukunimet?) Historiatietoa suomalaisten rakkausasioista ja avioliitoista keskiajalta nykypäivään. Hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoinen oli, kannattaa lukea.

Audrey Magee: Sopimus
Tätä oli suositeltu useammassakin lehdessä. Kirja kertoo nuoresta parista, jotka toisen maailmansodan natsi-Saksassa solmivat järjestetyn avioliiton. Oli kyllä hirmuisen hyvä, mutta mä vähän petyin, kun jostain syystä olin etukäteen saanut sen käsityksen, että kirjassa olisi ihan toisenlainen loppu. Aika realistinen ja julmakin oli, että jos olet jo oman kiintiösi ihmisten todellista luontoa jne saanut täyteen, niin jätä väliin.

Jeremy Archer: Kane ja Abel
Kälyn mies (voiko sitäkin sanoa langoksi?) tätä mulle suositteli, ja voin jakaa suosituksen eteenpäin. Pitkä, paksu ja monipolvinen tarina kahden miehen elämänkohtaloista ja niiden kietoutumisesta toisiinsa. Kiinnostava ja hyvä kaikessa kliseisyydessään. Ehdottomasti kannattaa lukea. 

1 kommentti: