17.7.2015

Muumiterveiset!

Käytiin parin päivän reissulla Muumimaailmassa. Tytöt ovat sitä jo tovin toivoneet, ja nyt ajateltiin että mennään tänä kesänä, kun voi olla että Isosiskoa ei enää muumit kauaa kiinnosta. Edellisen kerran ollaan käyty silloin kun mä odotin Poikasta, eli kolme vuotta sitten.

Koska meiltä on Naantaliin monen tunnin ajomatka, järkevimmältä tuntui yöpyä Turussa. Meidän mielestä yksi päivä muumeja olisi riittänyt ihan hyvin, mutta kun Sokos-hotelleissa oli taas tarjous, jossa sai yhden päivän lipun hinnalla kahden päivän liput, niin hyödynnettiin sitten sitä. Tiistaina lähdettiin aamusta kotoa, käytiin Turun kautta (hakemassa ne rannekkeet hotellilta) ja oltiin Muumimaailmassa yhden maissa. 

Poikasen ensimmäinen elämys oli linja-automatka parkkipaikalta Muumimaailman lähellä olevan puiston laidalle. Rassukka ei ole koskaan tainnut päästä linja-auton kyytiin, kun ei meillä päin sellaisia kulje (paitsi koulukyydit). Nyt se hihkui innoissaan bussin takapenkillä "inna-auto ähtee! Inna-auto ähtee!!" ja sitten myöhemmin "eillä ollaan! Eillä ollaan!" :)

Mitäpä tuosta Muumimaailmasta nyt sanoisi. Ikinä enää en ainakaan halua mennä sinne heinäkuussa! Aivan karmea ryysis oli, hyvä kun eteen päin pääsi. Tosin kyllä iltaa kohden, ja seuraavana päivänä heti aamusta, oli vähän väljempää. Mua jotenkin ärsyttää Muumimaailmassa se, et musta tuntuu, että siellä on joissain jutuissa haluttu päästä vähän turhan helpolla. En tarkoita sitä, että pitäisi olla monimutkaisia vempaimia tms. Nytkin lasten suosikkeja, muumien halailun lisäksi, oli veneiden uittaminen, hiekkalaatikot, riippukeinut yms. Ja musta se on huippua, että Muumimaailmassa on just sellaista tavallista tekemistä lapsille. 

Mutta sitten siellä on myös aika paljon sellaista, jota voi vaan katsella. Esim. joku Hemulin koti, Nipsun maja, Niiskun verstas, Nuuskamuikkusen teltta yms. Lasten pitäisi saada tehdä, ei vaan katsoa, ja aika pienellä vaivalla sinne saisi jotain tekemistä. Ehkä ne katseltavat on sitten tarkoitettu japanilaisille aikuisturisteille :)

Tänä vuonna siellä oli uutena Muumipeikon rakentama talo, joka oli aika kamala. Siis ei talo itsessään, mutta sen talon aktiviteettina oli kierreliukumäki, ja ylös johti tosi jyrkät portaat. Liukumäkeen oli tietysti pitkä jono, ja talon yläkerta (pieni tasanne siis) oli tungokseen asti täynnä lapsia. Muutaman lapsen näinkin sieltä tulevan mukkelis makkelis portaita pitkin alas. Näin äidin silmin aika riskialtis paikka...

Mutta kyllä meillä siis oli ihan kivaa. Toisena päivänä oli vähän turha enää mennä, kyllä se paikka oli päivässä nähty, mutta mentiin nyt kun lapset halusivat (ja se ei maksanut meille ylimääräistä). Tytöt tykkäsivät halata muumeja, ja niiden mielestä Emma-teatterin esitykset oli hirmu hauskoja. Poikanen vähän yllättyi muumeista, mutta tykkäsi niistä kovasti ja oli ihan mukana niitä halimassa. Vesileikit oli tietysti myös Poikasen mieleen. Kaikkein parasta Muumimaailmassa oli kuitenkin sen mielestä Mörön luola, josta lapsen sai pois vaan väkisin raahaamalla :)

Oli kiva reissu, paitsi hotelli-ilta meni lapsilta ihan kiukutteluksi (ja aikuisiltakin). No, olivat niin väsyneitä jännän päivän jälkeen, että ihmekös tuo. Muuten oli mukavaa.

Eilen käytiin poimimassa mansikoita. 13kg saatiin saalista. Suurimman osan pakastin, yhden kattilallisen keitin hilloksi. Toinen samanlainen satsi olisi hyvä saada vielä pakkaseen, mutta katsotaan nyt, miten käy, ehditäänkö. Huomenna pitäisi suunnata mökkiloman viettoon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti