2.11.2014

Voitaikinatasku

Sain Hopottajien kautta kokeiltavaksi Myllyn Paras -voitaikinataskuja.

Täytyy myöntää, että olin ennakkoon melkoisen epäluuloinen. Tuote on siis taitettu voitaikinan pala (vähän pistelty päältä). Taskut paistetaan ja paistamisen jälkeen ne voidaan täyttää. Ajattelin, että nyt on taas keksimällä keksitty tuote niille uusavuttomille, jotka eivät osaa edes valmista voitaikinalevyä taittaa...

Testin jälkeen on pakko myöntää, että olin osittain väärässä.


Taskut paistettiin ja ne oli tosiaan helppo avata (ei tarvinnut mitään välinettä). Taikina ei noussut niin lehteväksi kuin tavallinen voitaikina (tai torttutaikina, jota meillä enemmänkin käytetään), joten tasku oli myös helppo täyttää ja syödä. Me päädyttiin tällä kertaa täytteessä ihan tosi yksinkertaiseen tonnikalatahnaan (chilitonnikalaa ja valkosipulituorejuustoa sekaisin), salaattiin ja paprikaan. Oli muuten aika hyvää. Tosin tuo täytepöperö toimii hyvin myös leivän päällä (ja on vähän terveellisempääkin niin). 

Lapset eivät chilitonnikalasta innostuneet, joten ne saivat laittaa taskuihinsa sisälle ihan vaan vadelmahilloa, ei huono ratkaisu sekään (okei, mäkin maistoin).


Kaiken kaikkiaan, musta on kiva idea se, että tehdään voitaikinaleivonnainen, joka täytetäänkin vasta paistamisen jälkeen. Koska eihän kaikenlaisiin pasteijoihin yms voi laittaa esimerkiksi kermavaahtoa tai meidän tapauksessa tuoretta salaattia ja paprikaa. Maku oli hyvä ja tykkäsin siitä, että nuo taskut eivät kohonneet liikaa. Sellainen kaupan raakapakastepasteijan oloinen taikina. 

Silti arvelen, että me ei ehkä ihan kuuluta jatkossa tän tuotteen kohderyhmään. Leivon mieluummin itse leivonnaiseni, tai taittelen itse sen valmiin taikinalevyn, koska ne nyt vaan on paljon halvempia. Mutta ihan kiva kokeilu, ken kiinnostui, niin näitä pitäisi löytyä ainakin Citymarketeista.

2 kommenttia: