13.11.2014

Juhlitaan, juhlitaan.

Tänään juhlitaan.

Ei sitä, että minä ja Mies alettiin seurustella kokonaiset 15 vuotta sitten (vaikka kyllä siinäkin olisi aihetta juhlaan), vaan huomenna 4 vuotta täyttävää Pipanaista. Pipanainen halusi ehdottomasti kaverisynttärit, vaikka se ei taida täälläpäin olla erityisemmin tuon ikäisillä vielä tapana (tai sitten meidän lapsilla ei vaan ole kavereita...).

Kutsuvieraslista paisui ja paisui, kunnes jouduin vähän rajoittamaan. Olisihan se toki kiva kutsua koko päiväkotiryhmä, mutta ihan ei meillä riittäisi tila (Pipanainen oli tosin sitä mieltä, että vieraat voi istua vuorotellen...) Kaikki kutsutut pääsevät tulemaan, joten meille odotetaan illalla seitsemään pientä vierasta. Siihen päälle kolme omaa muksua, niin ennustan, että vauhtia ei tule illasta puuttumaan.

Tarjottavat alkaa olla hyvällä mallilla. Pipanainen päätyi erinäisten vaiheiden jälkeen haluamaan kakun, jonka aiheena on "Ariel uimassa". Kakku odottaa vielä päällystystään (ja sitä Arielia). Sen lisäksi on tarjolla pientä naposteltavaa: keksejä, karkkeja, popcornia ja pieniä suolakeksejä. Olen todennut, että lasten juhlissa ei leivonnaiset yleensä tee ihmeemmin kauppansa, tuollaiset pienet naposteltavat on niitä suosikkeja. Mahdollisia aikuisia vieraita (laitettiin kutsuun, että voi tulla äidin tai isän kanssa, koska ajattelin, että kaikki 3-4 -vuotiaat ei todellakaan vielä uskalla tulla juhliin yksin, niin on kivempi että voi ottaa vanhemman mukaan turvaksi) varten olen leiponut pähkinäkakun ja karjalanpiirakoita. Aika helpolla mennään siis tarjoilujen suhteen. 

Vähän pitäisi siivoilla (nyt istun koneella, koska päätin pitää ruokatauon) ja askarrella vieraille pienet yllätyspussit. Pipanaisella on ollut aika selvät kuviot, millaiset juhlat hän haluaa. Vieraille pitää olla yllätyspussit, joissa on muumitikkari, rusinoita ja tarroja. Mitään varsinaista ohjelmaa Pipanainen ei kelpuuttanut, vaan oli sitä mieltä, että leikitään vaan. Kaipa tuo sitten menee niinkin.

Itse olen asennoitunut juhliin niin, että jos kukaan juhlavieraista ei pissaa housuun tai syö niin paljon herkkuja, että tulee huonovointiseksi, juhlat menee hyvin. Sitten jos vielä kaikilla on kivaa, kukaan ei satuta itseään, eikä tule riitoja, voidaan puhua jo menestyksestä... :)

Pitäkää peukkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti