3.12.2013

Mankeli.

Hetki sitten lakanoita mankeloidessani mietin, että jos pitäisi listata kodinkoneet tärkeysjärjestykseen, niin mulla varmaan olis mankeli aika korkealla. Mankeloiminen on kivaa!

Listaihminen kun olen, niin mähän tietysti sitten tein sen listan.

1. Jääkaappi
2. Pakastin
3. Pyykinpesukone
4. Hella/uuni
5. Tiskikone
6. Mikro
7. Imuri
8. Yleiskone
9. Leivänpaahdin
10. Silitysrauta
11. Sauvasekoitin
12. Sähkövatkain
13. Vedenkeitin
14. Mankeli

Sori mankeli, niin paljon kuin susta tykkäänkin, jäit silti viimeiseksi.

Miltäs muiden listat näyttäisi?

ps. Oikeesti, miten meillä voi olla 14 kodinkonetta! Ja kaikkia vieläpä käytetään!

pps. Miltäköhän toi lista näyttäisi, jos siinä olisi kaikki kodin sähköä tarvitsevat laitteet, siis myös tietokone, puhelin ja muu elektroniikka, kattolamput, sähköpatterit, lämminvesivaraaja... Hmmm...

11 kommenttia:

  1. Sulla näyttäisi toi leivänpaahdin olevan yllättävän tärkeä, kun se on listalla kahteen kertaan... :D
    Mietin omaa listaa, ja välttämättömiä olisi jääkaappi, hella ja pyykkikone. Sen jälkeen tulisi tiskikone, pakastin, imuri, mikro ja silitysrauta. Vedenkeitintä meillä ei ole, eikä yleiskonetta.
    Mutta mankeli on mahtava! Sitä ei onneksi tarvitse omistaa, kun taloyhtiössä on oma. Tosin ilmankin pärjäisi, mutta tuohan se selvästi luksusta arkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, mä käyn poistamassa toisen. Ei meillä ole kuin yksi leivänpaahdin sentään :)

      Yleiskonetta mä käytän tosi paljon. Leivon usein, ja sillä on myös kätevä tehdä iso määrä raasteita ja soseita (tosin soseuttamiseen käytän useammin sauvasekoitinta, paitsi jos soseutan marjoja tai muuta sotkuista, mihin yleiskoneen kannellinen tehosekoitin on parempi). Lihamyllykin siinä on, mutta se on ollut viime vuosina vähemmällä käytöllä, kun ei ole tarvinnut hirvenlihaa jauhaa itse. Aiemmin kyllä jauhelihan tekoon aika paljon käytettiin sitäkin. Mutta kyllähän sitä ilman yleiskonettakin pärjäisi ihan hyvin.

      Silläpä se mankeli varmaan jäi listan viimeiseksi, kun ilmankin pärjäisi. Ilman jääkaappia tai pyykinpesukonetta olisi aika ankeaa... Mulla jäi hella neloseksi, kun tarpeen tullen voisi aika paljon ruokaa laittaa myös kaasu- tai hiiligrillissä tai takassa.

      Silitysrautaa käytän noista vähiten, mutta se kiri kuitenkin muutaman muun kapineen ohi, koska niillä muutamilla kerroilla vuodessa, kun silitysrauta on tarpeen, se todellakin on tarpeen.

      Poista
  2. Hauska lista! :) Mäkin tein, mutta totesin, että tämä riippuu aina päivästä, miten järjestyy lista. Nyt esim. sähkövatkain on korkealla ja yleiskone matalalla, kun yleiskoneesta on yksi rajoittava osa rikki, ja sähkövatkain korvaa sitä.

    Tulikohan tähänkin nyt joku moneen kertaan tai jäikö joku pois, kun pyörittelin pariin kertaan ympäri... En myöskään oo varma, onko tämä tärkeysjärjestys, vai suosikkilaitejärjestys. ;)

    1. Jääkaappi
    2. Tiskikone
    3. Pyykkikone
    4. Hella/uuni
    5. Pakastin
    6. Imuri
    7. Kuivauskaappi
    8. Mikro
    9. Sähkövatkain
    10. Vedenkeitin
    11. Kahvinkeitin
    12. Keittiöimuri
    13. Leivänpaahdin
    14. Sauvasekoitin
    15. Yleiskone
    16. Vohvelirauta
    17. Silitysrauta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, mä ihan unohdin, että onhan meilläkin kahvinkeitin (käytetään, jos on vieraita) ja vohvelirauta (käytetään ehkä kerran vuodessa). Ne olis sitten sijoilla 15 ja 16. Mankeli ei jäänytkään viimeiseksi! :)

      Joo toi järjetys olisi varmasti myös aika erilainen, jos olis esim. sen mukaan, kuinka usein niitä käytetään. Tärkein ei välttämättä ole suosikki, eikä edes eniten käytetty.

      Poista
  3. Mun lista ois tällainen:
    1. Jääkaappi, pakastin, hella/uuni (ilman näitä kokkailusta ei oikein tulis mitään)
    2. pyykinpesukone
    3. tiskikone
    4. vedenkeitin (energiansäästö... :) + teen juomisen helpottaminen).
    4b mikro (se unohtui välistä, joten pääsee näin alakohdaksi...)
    5. sähkövatkain
    6. sauvasekoitin
    7. silitysrauta
    8. leivänpaahdin
    9. yleiskone
    10. imuri (nooh, tää pitäis olla ehkä ylempänä... mutta imurointi ei oo ihan mun suosikkihommaa...)
    11. vohvelirauta
    12. kahvinkeitin (ite en kahvia juo ja vieraistakin tosi harva...)

    VastaaPoista
  4. Mun lista:
    1. Jääkaappi
    2. Hella/uuni
    3. Pyykinpesukone
    4. Imuri ja keittiöimuri (ei sillä että tykkäisin kauheesti imuroinnista, mutta kun taloudessa on koira - ja vielä moniallergikkokoira, niin imuri on välttämätön yleisen elämänlaadun kannalta.)
    5. Pakastin
    6. Mikro
    7. Vedenkeitin
    8. Astianpesukone
    9. Sähkövatkain
    10. Sauvasekoitin
    11. Leivänpaahdin (välttämättömyydestä en tiedä, mutta paahdettu leipä vaan on niin hyvää.)
    12. Yleiskone
    13. Kahvinkeitin (miehellä tämä olisi kyllä huomattavasti korkeammalla, kahvia kun päivittäin lukuisia kupposia juo.. mutta mä tarvitsen sitä vain satunnaisesti vieraita varten ja kyllähän se kahvinkeitto ilman keitintäkin hyvin onnistuisi.)
    14. Silitysrauta
    15. Vohvelirauta
    16. Voileipägrilli (tätä ei ole käytetty kertaakaan nykyisessä kodissa, eli yli neljään vuoteen.. silti sen pitää kaapissa pyöriä.)

    Olikohan siinä kaikki vempaimet. Ehkä oli. Aika vaikeaa onnistua listaamaan noin monta kodinkonetta tärkeysjärjestykseen, enkä tiedä menikö noi nyt ihan justiinsa mutta sinne päin ainakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi tää ei nyt olekaan mikään "virallinen" lista. Tai siis on! Mä tuun ensi yönä rosvoamaan kaiken muun paitsi top3:n! :)

      Poista
    2. Eeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Jos tuut ni mä en kyllä tuu tekemään sun kanssa niitä karjalanpiirakoita! Nih! :D

      Poista
    3. Huh! :) Hyvää itsenäisyyspäivää!

      Poista