10.3.2013

Poikanen 1kk

Meidän Poikanen täytti eilen kokonaisen kuukauden. Huomenna on neuvola, mua vähän jännittää, et kuinka paljon hän on venynyt pituutta ja kuinka vähän paino on noussut...

Kuukauden iässä Poikanen
- ei vielä osaa imeä suoraan rinnasta. Se on onnistunut toistaiseksi yhteensä 5 kertaa, mutta ei vielä kertaakaan ole imenyt rintaa tyhjäksi ilman kumia. 
- on aika vatsavaivainen, vuorokauden ympäri. En tiedä, olisko vähän refluksia tms, kun hän puklaa ihan tolkuttomasti ja viihtyy oikeastaan vaan pystyasennossa. Ilmavaivojakin kumminkin tuntuu olevan, joten nyt on Cuplaton käytössä ja vaikuttais, että on vähän auttanut.
- vähän jo ääntelee
- silloin harvoin, kun on virkeänä hereillä (jatkuvan kitinän takia iso osa päivästä kuluu epämääräisessä horroksessa) katselee ja hämmästelee kovasti kaikkea
- tosiaan haluaisi olla koko ajan sylissä pystyasennossa ja mielellään liikkeessä. Toooosi kiva, näin äidin näkökulmasta.
- on oppinut, että vaipanvaihto ja aamupesut ei olekaan kamalaa kidutusta, ja että Cuplaton on valtavan hyvää, ja että sen jälkeen on aina maidon vuoro.
- on ihan hirmuisen ihana ja suloinen, pehmeä ja lämmin ja maailman rakkain vauva.

Mies palaa huomenna takaisin töihin, ja mua jo valmiiksi hirvittää 
a) lasten hoitoon viemiset ja hakemiset vauvan kanssa
b) iltapäivät ilman Miestä, kun oon yksin kaikkien kolmen kanssa kotona.
Mutta ehkäpä se siitä lähtee sujumaan. Onneksi noi isommat jo aika hyvin puuhaa keskenään, kun mun aika kuitenkin menee aika pitkälti pienintä kanniskellessa.

Ja ollaan saatu nimi päätettyä, ja etunimi on jo käytössä. Mies haluaa pitää muut nimet salaisuutena kastajaisiin saakka. Luulen, että suurin osa sukulaisista kyllä arvaa ne oikein, mutta pidetään nyt sitten jännityksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti