27.12.2012

joululahjoja.

Me ollaan nyt parina vuonna annettu lasten kummeille lasten itse tekemät lahjat. Viime jouluna tehtiin pannulaput (tytöt maalas kangasväreillä lakanakankaalle ja mä ompelin niistä pannulaput). Tänä vuonna tehtiin mukeja. Vähän kyllä mietin, et pitäiskö tulevaisuudessa keskittyä lahjoissa enemmän syötäviin juttuihin tms. Kukaan ei varmaan tarvi ylimääräistä roinaa... Mutta joskus keväällä näin netissä kivan idean lasten kanssa toteutettaviin mukeihin (ei mitään muistikuvaa, missä blogissa näitä esiteltiin) ja ajattelin, että tää on kyllä pakko toteuttaa. 

Mukejahan tehtiinkin sitten urakalla. Meille kotiin jokaiselle oma, vähän kuin harjoituskappaleena, sit isovanhemmille ja kummeille ja lopulta jaksettiin tehdä kummien puolisoillekin. Kolmessa tai neljässä erässä näitä urakoitiin, tytöt olis tehneet enemmänkin, mutta äidillä ja isillä oli vähän vahtiminen, kun 2- ja 4-vuotiaat neidin sähläs posliinimaalien kanssa...


Kuvasta puuttuu 6 mukia, meidän perheelle tehdyt ja Pipanaisen kummitädin ja -sedän mukit, jotka oli jo ehditty pistää tässä vaiheessa pakettiin. Mut musta noi on kauhean kivoja! Ja helppoja. Tein kontaktimuovista kirjainsapluunat, jotka liimasin mukeihin. Osaan mukeista teippasin kontaktimuovisuikaleen myös yläreunaan (siksi ne yläreunat on tasaiset joissain mukeissa), kun huomasin omasta mukistani, että en tykkää juoda huulet maalin päällä. Tytöt on sekä maalannu ihan pensselillä, että tuputtanu vaahtomuovinpalalla. Tuputtamalla tehdyistä lähti sapluuna siistimmin pois, maalatuista meinasi sapluunan matkassa lähteä vähän muualtakin väriä. Mutta eipä sekään mun mielestä haittaa,  jos on vähän rosoiset kirjaimet.

1 kommentti:

  1. ihanan näköisiä! ja jos ei joku jostain syystä tykkäisi tai se olis liikaa jonkun mukihyllylle niin mukit on esimerkiksi siitä käteviä, että niitä voi vaikka tarvita työpaikan kahvimukina.

    VastaaPoista