16.6.2012

Synttärijuhlintaa

Tänään juhlittiin Isosiskon 4-vuotispäiviä (varsinainen synttäripäivä on maanantaina). 

Mä en ole mikään suuri leipoja, mutta tykkään leipomisesta kyllä. Nyt bongasin kivan kakun kuvan (Pinterestistä, mistäs muualtakaan) ja ajattelin yrittää samanlaista.

Tässä malli:
3 birthday cake 
http://enchantedmommy.com/awesome-3rd-birthday-cake/

Ja kun Isosisko täytti 4 ja kun kaupasta ei löytynyt sopivia karkkeja ja kun en ole maailman paras muotoilemaan kääretorttuja ja kun sitä ja kun tätä, meidän kakku näytti tältä:

 kuva on vähän huono, kun en ottanut kuvaa sillä mielellä, että sitä esittelisin jossain...

Ihan kelvollinen kumminkin. Sisälle laitoin murskattuja mandariineja (purkista) ja kerma+appelsiinituorejuusto -sörsseliä. Sitä samaa on päälläkin. Tein tuon siis kahdesta normaalikokoisesta kääretortusta, jotka tein jo eilen illalla jääkaappiin maustumaan. Tosi nopeaa ja näppärää! Täyte oli niin märkää, että tuli tosi kostea kakku, mutta ei haitannut. Ja oli hyvää!

Kokeilin myös kakkutikkareita. Niidenkin kohdalla meinasi usko loppua. Ensin unohdin suklaakakun 20 ylimääräiseksi minuutiksi uuniin (ei kärventynyt, mutta meni vähän turhankin kovaksi). Sitten CandyMeltsit ei vaan toiminu (tai päällysteestä tuli tosi ruma) ja päällystin osan tummalla suklaalla. Oli vähän hankalaa saada noita tikkuineen mihinkään pystyyn (tyhjä kananmunakenno nurin päin ja telkkarin tai vastaavan pehmikkeenä ollut muovihärpäke osoittautuivat parhaiksi ratkaisuiksi). Ja sitten lopulta musta elintarvikeväri, jonka piti soveltua mm. maalaamiseen, ei soveltunutkaan, vaan jäi ihmeellisiksi pisaroiksi noiden pintaan. Se tosin ei haitannut Isosiskoa ja Pipanaista, joiden tehtävänä oli maalata koristeita valkoisiin kakkutikkareihin. Mutta kaiken sähläyksen jälkeen niistä tuli kumminkin ihan kivoja, ja maku oli kohdallaan!

Ja koska olisi tylsä tehdä juhliin kaikenlaista tuttua ja turvallista, tein myös ekaa kertaa elämässäni suolaisia muffinsseja. Niistäkin tuli kumma kyllä herkullisia, mutta ne kyllä takertuivat tiukasti kiinni muffinssivuokiin. Tosin vika ei välttämättä ollut reseptissä, vaan leipojissa (Isosiskon kanssa yhdessä tehtiin, ja menin jauhojen kanssa laskuissa sekaisin useampaan otteeseen) ja kiireessä (vähän viime tippaan meni niiden teko).

Herkullisia oli! Muuten juhlien kohokohta oli ehdottomasti ukin lahjaksi tekemä keinu, jonka miehet pystyttivät paikoilleen, ja jossa meidän neidit sitten koko loppuillan istuivat keinumassa. Keinua meille on kaivattu! Ja nyt saatiin ihan tosi hieno vieläpä! 

ja pakko myöntää, kokeilin itsekin keinua, ja hyvät vauhdit sai, vaikka lauta oli tietty mulle vähän matalalla... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti