2.6.2012

Loma!

Se ois loma nyt! 10 viikkoa lomaa mulla ja lapsilla (tai lapsilla itse asiassa vähän vähemmän, jos niiden hoitopaikka vaihtuu, kun tulee tutustumispäivät sitten). Ja mun elämän eka palkallinen kesäloma. Vähän harmittaa se, että Miehellä on lomaa vaan 2 viikkoa, mutta on se sentään parempi, kuin viime kesäinen 1 yhteinen lomaviikko :) Elokuussa palaankin työpaikalle vakituisena viranhaltijana.

Miehellä on aika paljon työreissuja tässä vielä ennen juhannusta, ja mä olen suunnitellut vähän visiittejä sinne sun tänne. Mummilassa ja mun siskolla olis tarkoitus käydä ihan yökylässä ja vieraita tulla meillekin päin. Isosisko täyttää parin viikon päästä 4, ja juhlintaa on tietysti myös luvassa. Olen ajatellut, että nyt kun mulla on auto käytössä (kotiäitiaikoina ei ollut), niin yritän päästä tapaamaan sellaisia kavereita, joita en ole vähään aikaan (lue: useampaan vuoteen) nähnyt. Ja ensi viikonloppuna onkin jo yksi eniten odottamistani tapaamisista: lähden viikonlopuksi rakkaan ystäväni luo IHAN YKSIN. 

Mökeilläkin olis tarkoitus ehtiä käymään, ja kahdet häät on tiedossa, toiset niistä Virossa. Isosisko on toivonut mökkeilyä ja Muumimaailmaa, saa nähdä, toteutuuko jälkimmäinen. Jotain lastenjuttuja pitää yrittää ehtiä. (vitsit, että ärsyttää, kun on niin vähän yhteistä lomaa! Melkein kaikki viikonloput on jo täynnä puuhaa, ja viikot Mies on töissä) Mitään kunnollista ulkomaanreissua ei olla suunniteltu (en laske tuota Virossa käymistä, kun käydään siellä vaan niissä häissä ja tullaan pois), ei ole oikein aikaa eikä rahaakaan. Ihan riittävästi on tekemistä täällä kotimaassakin.

Toivottavasti olis kivat ilmat :)

* * * 

Pipanaisella oli tällä viikolla 1,5-vuotisneuvola. Muistelin Isosiskon samaista neuvolaa, jossa hän ei suostunut tekemään mitään muuta kuin syömään yhden rusinan. Melkein kaikki kehitys oli vähän jälkijunassa ja koko touhusta jäi aika painajaismainen kuva, kun lapsi vaan huusi ja lääkärikin oli ihan tyhmä (se mm. käski pistää lapsen hoitoon, että se pääsisi ujoudesta eroon!). Tällä kertaa oli vähän eri meininki. Pipanainen teki kaiken, mitä pyydettiin ja oli yhtä aurinkoa koko ajan. Pituuden mittaus vähän harmitti, mutta sydän ja keuhkot saatiin kuunneltua helpolla ym. Pituutta neidillä on 85cm ja painoa 12kg. Kehitys on hyvässä vauhdissa, liikkuu tosi näppärästi, piirtää ja rakentaa torneja, leikkii isojen lasten leikkejä ja puhuu kuin papupata. 

Lääkärikin oli tällä kertaa tosi kiva tyyppi. Oli muuten hassua, kun sekä terkka, että lääkäri oli raskaana. Harmi, etten mä ollut (ainakaan tietääkseni).

Listasin vauvakirjaa varten Pipanaisen sanoja 1,5-vuotiaana:

ihi =isi
äiti
versio omasta nimestä
versio Isosiskon nimestä
mummo
mummi
ukka =ukki
pappa
mimä =minä
mamma = mummilan Manna-koira ja kaikki muutkin koirat (ja kissat, lehmät ym.)
akka = ankka ja muut linnut (lausutaan sellaisella kurkku-k:lla)
pupu
anna
ei
oho
aamem =aamen (potalta noustessa tarkoittaa samaa kuin "valmis")
maami = maali (tulee aina, kun Pipanainen heittää tai potkaisee palloa)
kakka
pihhi =pissi
pappa =vaippa (ja siis myös pappa)
potta
tutti
pipi
pää
uu =suu
miimä =silmä
kukka
kakku
tyttö
pimmi/mimmi =pinni
pukka =purkka (mutta tarkoittaa tässä tapauksessa ksylitolipastilleja)
ite
puuwa =puuro
apu

Aika monta, yli 30. Isosiskolla ei tässä iässä ollut vielä yhtään sanaa... Pipanaisella on selvästi nyt menossa sellainen vaihe, että uusia sanoja tulee ihan jatkuvasti. Joka päivä se sanoo jonkin sanan, mitä en muista sen suusta kuulleeni aiemmin. 

Kauheasti se myös yrittää suoriutua kaikesta itse, mm. pukemisesta, syömisestä, potalla käymisestä ym. Ja uusimpana harrastuksena on harakiri-kiipeily. Tänään Pipanainen mm. yritti kiivetä nojatuolin (korkean) selkänojan yli. Sieltä olis tullut pää edellä alas, jos en olis ehtinyt napata jalasta kiinni. Erilaisia syöksyjä pyritään tekemään myös pöydiltä ja oikeastaan mistä vaan. Toistaiseksi ollaan vältytty kunnon vammoilta, mutta veikkaan, että tuota joudutaan kyllä vielä monet kerrat käyttämään jossain tikattavana, on se sen verran itsepintainen rämäpää. Meidän ihana Pipanainen :)

1 kommentti:

  1. Kiitoksia salainen ystäväni! :) Oikein ihanat paketit olit osannut minulle valita. Toivat todella paljon hyvää mieltä ja sitä kaivattua rentoutumista. :)

    Mukavaa kesää!

    VastaaPoista