5.12.2011

Yksivuotias taapero

Meidän Pipanainen täytti kolme viikkoa sitten vuoden.

Huikeassa yhden vuoden iässä Pipanainen
- osaa kävellä jo ihan sujuvasti
- on pelottavan innostunut kiipeilemisestä. Osaa kiivetä, mutta ei osaa vielä tulla turvallisesti alas...
- puhuu muutamia sanoja, jotka tulevat ja menevät. Soutaminen on nyt unohtunut, tällä hetkellä sanavarastossa on "ätä" (=äiti) ja "eetattaa" (=ei haittaa)
- on useimmiten nauravainen ilopilleri
- herää vielä öisin kerran yöpalalle ja usein muutaman kerran muuten vaan
- osaa todellakin ilmaista oman tahtonsa. Ruokapöydässä vaaditaan kovaan ääneen raejuustoa (ja Pipanainen myös tarkasti näyttää, mihin kohtaa pöydällä raejuustokeko pitää sijoittaa, jotta hänen on se hyvä syödä) ja Isosiskon kanssa tuppaa tulemaan tappelua aiheesta kuin aiheesta
- nukkuu pääsääntöisesti yhdet päiväunet, yleensä jotain tunnin ja kahden tunnin välillä
- on jo 79cm pitkä ja painaa 10kg
- tykkää piirtämisestä
- syö itse sormin ja lusikalla, jos lusikkaan on laitettu ruokaa valmiiksi. Osaa juoda itse nokkamukista.
- rakastaa oleilla ilman vaatteita. Riisuminen on varmin tapa saada Pipanainen hyvälle tuulelle.

Kauheita tuommoiset osaamislistat, mut laitoinpa nyt kuitenkin, lähinnä itselleni muistiin. Pipanaisen synttäreitä juhlittiin huolella ensin mun vanhempien kanssa ja sitten toisena päivänä mun sisarusten (perheineen), Miehen siskon, vanhempien ja mummojen kera. Niin, ja kälyn poikakaverin, joka on virallisesti Anopin suosikki, Maailman Paras Vävy :) Etukäteen en kauheasti jaksanut valmistella synttäreitä (mun sisko teki kakunkin), enpä mä ole oikein mitään aikoihin jaksanut, mut ihan kivat juhlat tuli silti.

Yksivuotispäivänään Pipanainen sai kolme rokotusta ja asianmukaiset reaktiot kuumeineen kaikkineen. Se oli ihan parka ressukka, mut onneksi kuume meni yhdessä illassa ohi. Nyt ollaan sitten viimeiset pari viikkoa oltu itse kukin enemmän tai vähemmän flunssaisia, Pipanainen meistä eniten. Jospa oltais sit jouluna terveenä!

2 kommenttia:

  1. Tuttu oli tuo pituus ja paino kohta, meillä saatiin justiinsa samat lukemat nyt 1,5-vuotisneuvolassa. :D

    VastaaPoista
  2. Hauska :) Samaa tahtia tuntuu tytöt kasvavan, eikös ne ollu melkein saman pituisia silloin kun teillä oltiin 1v ja meillä 6kk?

    VastaaPoista