7.3.2017

Pitkä lista kirjoja

Kirjojen listaaminen tänne blogin puolelle on jäänyt. Nyt onkin marras-helmikuulta niin pitkä lista kirjoja (sekä hyviä, että huonoja), että jaan listan muutamaan osaan. Tässä marras-joulukuun luetut:

Elizabeth Strout: Pikkukaupungin tyttö
Tästä tykkäsin todella paljon! Tarina kertoi pienessä kaupungissa asustavan tytön ja hänen äitinsä tarinan. Sopivan vähäeleinen (mutta ei missään nimessä eleetön) tyyli toimi ja tarina piti tiukasti otteessaan. Suosittelen.

Renée Knight: Kenenkään ei pitänyt tietää
Tarinan lähtökohta oli kiinnostava: nainen saa luettavakseen kirjan, joka kertoo hänen elämässään tapahtuneista asioista. Sellaisista, joista kenenkään ei pitäisi tietää. Kirja oli kyllä hyvä ja tarinakin toimi (ja vaikka kuvittelin arvaavani tapahtumat, arvasin väärin), mutta jokin puuttui. Suureksi suosikiksi ei noussut, mutta kyllä tämäkin lukea kannattaa.

Riikka Happo: "Minä sinua vaan" -Elli-Enkelin matka
Blogiteksteistä ja väliin lisätyistä kommenteista koottu kirja, joka kertoi sydäntäsärkevän tarina vauvasta, jonka tiedettiin kuolevan joko jo ennen syntymää tai ainakin pian syntymän jälkeen. Ei missään nimessä kirjallinen mestariteos, mutta rehellinen kokemus raskaasta aiheesta. En suosittele lukemaan, jos olet kovin herkästi ahdistuvaa tyyppiä, sinulla on vauva tai olet raskaana. Muussa tapauksessa suosittelen: näinkin elämässä voi käydä.

Mikaela Strömberg: Sophie
Kirja piirsi kiinnostavan kuvan pietarilaissyntyisen, mutta Suomeen päätyneen Sophie von Behsen elämästä. Tarina oli tosi (ja niiltäkin osin, kun kirjailija joutui arvailemaan, hän sen rehellisesti kertoi) ja kiehtova, mutta erityisen kiehtovaa oli kirjoitustyyli. Tuli ihan sellainen olo, kuin olisin kuuntelemassa asiansa osaavan ja siitä innostuneen taitavan luennoitsijan luentoa. Sellainen mukavan jutusteleva ja mukaansatempaavasti kirjoitettu kirja. Vähän turhan sukkelasti tarina joissain kohti eteni, mutta toisaalta ehkä tyyli olisi kärsinyt, jos tarinaa olisi venytetty pidemmäksi. Suosittelen ehdottomasti tätäkin!

Astrid Lindgren: Sotapäiväkirjat 1939-1945
Jos et ole jo täysin kyllästynyt kuvauksiin toisesta maailmansodasta, niin Astrid Lindgrenhän osasi tunnetusti kirjoittaa, myös päiväkirjoissaan. Ihan kiinnostava kuvaus ruotsalaisesta näkökulmasta. 

Mulla on yhden kaapin alahyllyllä kasa omasta kirjahyllystä poistettuja kirjoja, jotka olen ajatellut lukea vielä kerran. Jouluna päätin, että nyt alan vajentaa sitä kasaa. Siksi loput joulukuussa luetut (ja seuraavassa postauksessa vielä tammikuussa luettuja) ovat olleet mielestäni vähän vähemmän hyviä -onhan niiden poistamiseen ollut syy :)

Jude Deveraux: Tie unelmiin
Nuorena luin paljon Deverauxin kirjoja, kaipa ne vastasivat johonkin romantiikankaipuuseen. Nyt tää oli oikeastaan ihan vaan tylsä ja epäuskottava. Ihan hyvä oli lukea vielä kerran ja todeta, että olen kasvanut näistä ohi.
Victoria Clayton: Karannut morsian
Ei huonointa mahdollista hömppää ollenkaan. Kepeä ja hupsu kirja, mutta olen lukenut tämän jo sen verran monta kertaa, ettei enää tarvitse. Suosittelisin tätä sellaiseksi aivottomaksi flunssa- tai lomalukemiseksi.
Catherine Marshall: Julie I ja Julie II
Marshallin kirjat, Juliet ja myös Christiet, tekivät muhun teini-ikäisenä vaikutuksen ja tykkäsin niistä hirveästi. Nämäkin olivat säästössä, että mun tytöt saa sitten aikanaan lukea. Nyt päätin, että antaa olla. Ne oikeasti parhaat nuortenkirjat on säästössä vieläkin, mutta näistä maltoin luopua. En tiedä, vetoaisivatko enää nykynuorisoon. Kolmenkympin ohittaneeseen eivät enää vetoa. Sinänsä ihan kiinnostava tarina nuoren tytön kasvusta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti