5.11.2016

Kasa lukuvinkkejä

Syys-lokakuussa tuli luettua jokunen kirja. Näitä on ehkä vähän liian monta yhteen postaukseen, mutta menköön nyt. Yritän olla lyhytsanainen.

Katherine Boo: Kätkössä kauniin ikuisen
En taatusti olisi lainannut tätä kirjaa, jos ei se olisi mun suositus-listalla ollut. Nyt jaan tämän suosituksen eteenpäin. Lukekaa ihmeessä! Niin hyvin ja huumorilla, mutta kuitenkin kunnioittavasti ja toivorikkaasti kirjoitettu kirja Intian slummeista, ettei ole tosikaan. Odotin kurjuutta ja ahdistusta, mutta sainkin aivan mahtavan lukukokemuksen. 
Christiane F.: Huumeasema Zoo
Jos on käynyt niin onnettomasti, ettet ole ikinä lukenut yhtään huumekirjaa, niin siinä tapauksessa suosittelen. Jostain syystä huumekirjat (ja vielä isommassa määrin anoreksiakirjat) oli jotenkin suosittuja, kun olin nuori, ja ehkä siksi en tästä ihmeemmin innostunut. Ihan sivistävä teos kyllä, ja herätti miettimään, millaista joidenkin nuorten elämä tänäkin päivänä myös Suomessa voi olla.
Alexander McCall Smith: Limpopon yksityisetsiväkoulu
Samaa tuttua Naisten etsivätoimistoa. Ostin ja luin, koska mulla on kaikki aiemmatkin hyllyssä. Ihan hyvä, mutta ei mitään uutta.
Michael Connelly: Täyskäännös
Kirja yllätti positiivisesti. Ei-raaka rikostarina, oikeussalijuttua aika pitkälti, mutta mukavan kevyttä. Tykkäsin, mutta kertalukeminen riitti.
Sophie Kinsella: Hääyöaie
Huono. Luin, koska olen lukenut Kinsellan aiemmatkin kirjat, ja koska jostain syystä tykkään lukea samalta kirjailijalta kaiken (tai no, ainakin, jos olen joskus tykännyt jostain kirjailijan kirjasta). Oon vaan niin kasvanut chick litin ohi, että tää ei napannut kyllä hiukkaakaan.
Sophie Kinsella: Himoshoppaaja tähtien tiellä
Sopii ihmetellä, miksi luin tuon edellisen jälkeen vielä tämänkin. Niin minäkin ihmettelen. Huono. Tylsä.

Antoine Laurain: Punaisen muistikirjan nainen
Ihan mukava kevyt rakkaustarina, sopivan leppoisa väsyneenä luettavaksi. Ei herättänyt suuria tunteita ja ajatuksia, mutta jäi mukavan lämmin olo. Suosittelen. 
Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa
Ei ollut mun mielestä kovin hyvä, mutta ei nyt huonokaan. Odotin ehkä suuria, kun olin lukenut tästä paljon hyviä arvosteluja. Ihan kiva, ja varmasti luen jatko-osatkin, mutta ei suuri kirjallinen mestariteos.
Christine Lee: Kätilön sisar
Hakekaa kätilö -sarjan kirjoittajan Jennifer Leen sisaren elämäkerta, joka kertoo siis molempien sisarusten elämästä, mutta tietysti enemmän kirjoittajan omasta. Vähän epäilytti, että onko tää nyt joku huono tekemällä tehty sisaren maineessa ratsastus -kirja, mutta tykkäsin kyllä kovin. Elämäkerrat on kiehtovia! Ja jos olet joskus pohtinut, mikä mahtoi olla Jenniferin elämän mystinen suuri rakkaus, niin sekin selviää tästä. Suosittelen ainakin kaikille Hakekaa kätilön ystäville.
Kate Morton: Paluu Rivertoniin
Tuttua Mortonia. Viihdyttävä kyllä, melko ennalta-arvattava, menee mun luokittelussa kategoriaan "kannattaa lukea, mutta ei kahdesti". Jos tykkäät, että kirjassa vihjaillaan alusta asti jostain suuresta salaisuudesta, niin tämä (ja muut Mortonit) on sinulle omiaan. 


Sellaisia tällä kertaa. Pnda jokunen aika sitten ehdotti, että kasaisin jonkun kaikkien aikojen suosikit -kirjalistan. Olispa kiva saada aikaiseksi! Tosin olen unohtanut suurimman osan... Mutta viitisen vuotta olen nyt laittanut lukemisiani ylös, että ainakin siltä ajalta voisi yrittää suosikkilistaa kasailla. Siitä tosin tulisi pitkä... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti