17.1.2016

Loppuvuoden lukemiset.

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan... Syksyllä jäi kyllä lukemiset harvinaisen vähiin. Marraskuussa en lukenut yhtään kirjaa loppuun saakka (lueskelin kyllä silloin tällöin Rose Kennedyn elämäkertaa, mutta se on edelleen kesken). Todella poikkeuksellista! Viime vuonna luin kuitenkin ainakin 56 kirjaa, ihan kaikkia en varmaan ole kirjannut ylös.

Tässä siis loka-joulukuun luetut:

Saku Tuominen: Luova järkevyys
Oikein oivaltava (ja helppolukuinen!) kirja luovuudesta. Suosittelen lukaisemaan!
Mhairi McFarlane: Sinusta kaikki alkoi
Niin perushömppää, että on vaikea enää edes muistaa, mitä tässä tapahtui. Jos oikein muistan, ei erityisen sykähdyttävä ja jotenkin kökösti suomennettu kirja, mutta lukihan tuon.
Marian Keyes: Nainen joka varasti elämäni
Olin vähän pettynyt tähän. En mä nyt koskaan mitään suuria lukuelämyksiä näiltä hömppäkirjoilta odota, mutta tää oli oikeasti aika tylsä. Kirjan paras kohta on tässä:Leena Paasio: Melkein äiti
Kirjan aiheena oli äitipuolena oleminen ja lapsettomuus. Ihan ok, mutta tarina tuntui vähän kuluneelta. Ihan kuin olisin jokseenkin saman tarinan lukenut jo aiemminkin. Arvelin ensin, että olisin lukenut tän kirjan jo aiemmin, mutta tämähän oli aika uusi. Ehkä joku muu vaan kirjoittaa samalla tyylillä ja on osunut samankaltainen aihe... Joka tapauksessa, ihan kiva kirja, mutta kertalukeminen riittää.

Graeme Simsion: Vaimotesti
Vielä lisää hömppää. Mutta ai että kun tämä oli hyvä! Jos yhtään tykkäätte Rillit huurussa -sarjan Sheldonista, niin lukekaa Vaimotesti! Olihan tämä tietysti ihan absurdi ja joiltain kohdin vähän huonokin, mutta tykkäsin silti tosi paljon. Päähenkilö oli kaikessa outoudessaan tosi symppis.

Simona Ahrnstedt: Skandaalinkäryä
Olisi ehkä ollut fiksumpaa jättää tää lukematta ja käyttää siihen kulunut aika jotenkin paremmin. Toisaalta, luin tän yhtenä yönä, kun kaipasin täysin aivotonta romantiikkaa. Ennalta-arvattava ja epäuskottava tarina ja ihan hölmöt päähenkilöt, mutta jos sellaiset pikkuseikat ei haittaa, niin lukekaa toki. Sopii paremmin kuin hyvin sellaiseen hetkeen, kun haluaa lukea jotain epäuskottavaa seksillä höystettyä rakkaustarinaa :D

Alice Hoffman: Ihmeellisten asioiden museo
Tää on nyt pelkkää valitusta, mutta en mä nyt tästäkään ollut kovin vaikuttunut. Kirja oli kyllä vetävä ja hyvä lukea, mutta jotenkin ei vaan mua ihmeellisemmin sykähdyttänyt. Suosittelen kuitenkin tsekkaamaan tän joskus kirjastossa, josko olisi sinun makuusi. Hyvin kirjoitettu, tarina ei vaan ollut ihan mua.

Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää
Alkuun epäilin, että tää on tylsä perus chick lit, mutta sitten kuitenkin tykästyin. Tykkäsin tästä enemmän kuin aiemmin lukemastani Moyesin Ole niin kiltti, älä rakasta häntä -kirjasta (sekin oli kyllä hyvä). Olihan tämäkin varsin ennalta-arvattavaa kevytkirjallisuutta, mutta loppuratkaisu pelasti paljon (ei ollut silkkaa kliseetä se). 

1 kommentti:

  1. Ollaan luettu ihan samoja kirjoja! Muutaman nuista olen jo lukenut, ja muutama on luettavien listalla.. Tuon Tuomisen kirjan taidan lisätä viellä listalle.

    VastaaPoista