25.7.2014

Mustikka-valkosuklaakakku tuoreista mustikoista

Teki mieli tehdä tuoreista mustikoista kakku. Ilman uunia, koska on kuuma. Sopivaa ohjetta en löytänyt. Useimmat hyydytettävät mustikkakakut tehdään pakastemustikoista, kuten järkevää onkin, onhan tuoreiden mustikoiden kausi kuitenkin melko lyhyt. 

Mutta mä tein nyt sitten oman pään mukaan tuoreista (ja käytin myös pakasteita mustikkamehuun, mutta voi tehdä kokonaan tuoreista), ja tässä jakoon muillekin mustikkahulluille resepti. Tässä kakussa mittojen kanssa ei ole niin justiinsa, voi tehdä rennolla otteella :)

Kakku oli erinomaisen hyvää. Mutta koska mustikat sopii mun mielestä vallan mainiosti myös maitosuklaan kanssa, ajattelin seuraavaksi kokeilla tästä maitosuklaaversiota -jos vaan jaksan käydä mustikoita poimimassa :) Ja jos teen tätä joskus toiste, niin jätän ehkä kerman kokonaan pois. Mä en tykkää kerman mausta ja ton pehmeän rahkan kanssa ei välttämättä olis kermaa tarvinnut. Kokeilkaa joku ja kertokaa, mitä tykkäätte!

 Tuli tietysti mieleen ottaa kuva ja laittaa resepti tänne vasta siinä vaiheessa, kun kakusta oli nautittu jo melkein puolet...


Pohja: 
1 pkt (175g) kaurakeksejä
n. 75g voita tai margariinia

Täyte: 
2dl kermaa
500g pehmeää rahkaa (tavallinenkin käy)
4 liivatelehteä
2 levyä (260g) Pandan valkoista suklaata
½ litraa tuoreita mustikoita
sokeria
tilkka vettä

Kiille:
2dl mustikkamehua (mä puristin pakastemustikoista)
3 liivatelehteä
sokeria
tuoreita mustikoita

Murskaa keksit (voit maistaa muutaman) ja sulata rasva. Sekoita sula rasva ja keksimurut keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle.

Laita 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon rahka. Sulata suklaa vesihauteessa (suklaata on aika reilusti, voit siis ihan vapaasti maistella jokusen palan) ja lisää seokseen. Mausta sokerilla, jos tarpeen. Keitä tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet siihen, sekoita täyteseokseen. Lisää lopuksi mustikat, kääntele täyte sekaisin ja kaada vuokaan.

Laita jääkaappiin jäähtymään ja jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi. Saa olla vaikka yön ylikin, ei haittaa.

Laita kolme liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Mausta mustikkamehu sokerilla. Kuumenna siitä tilkkanen kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet siihen. Sekoita muun mehun joukkoon ja kaada kakun päälle. Jähmetä kiille jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Koristele tuoreilla mustikoilla.

Äkkiseltään väittäisin, että kannattaa antaa muhia jääkaapissa vaikka vuorokauden, niin sitten on parhaimmillaan.

2 kommenttia:

  1. ihanalta näyttää! rupesin heti miettimään että käviskö valkosuklaan tilalle joku maidoton valko"suklaa"... :)

    VastaaPoista