19.5.2014

Kesä!

Kesä on täällä!

Oli äitienpäivä. Sain nukkua pitkään, heräsin (yövalvomisten ja aamukuuden valvomistuokion jälkeen) 9.22 pullantuoksuun. Mies oli päättänyt leipoa mulle aamupalaksi korvapuusteja. Ihan alusta asti, ei mitään valmispullia. Hyviä oli. Tytöt olivat askarrelleet kortteja niin kotona kuin päiväkodissakin, ja niitä sitten kaiveltiin kaikenlaisista kätköistä mulle ihasteltavaksi. Iltapäivällä mulla oli lauluhommia, joten sain omaa aikaa, ja varsin hyvää sellaista sainkin.

Tytöillä oli kevätjuhlat. Isosiskolla ensin, ja Pipanaista vähän otti päähän olla katsomossa. Onneksi se pystyi sitten monta päivää leveilemään Isosiskolle, että seuraavalla kerralla on sitten Pipanaisen vuoro istua esiintyjien penkillä! Molempien kevätjuhlat oli laulupainotteiset, ja hirmu paljon ja hirmu hyvin osasivat laulaa niin isompien kuin pienempien ryhmä. Pienten juhlassa tuli tietysti vähän tilannekomiikkaa estottomista esiintyjistä, mutta sehän vaan paransi tilaisuutta :)

Miehellä alkoi tänään kesäloma. Tarkoituksena olisi saada vähän pientä pintaremonttia tehtyä, toisin sanoen aiotaan maalata tuulikaappi, eteinen ja vierashuone. Vierashuoneesta tehdään samalla Isosiskolle oma huone, joskaan se ei halua vielä nukkua yksin, mutta oma huone kumminkin. Saadaan ainakin vähän isompien leluja yms sinne pienimmältä turvaan. Mulla on ollut tässä vähän haastetta, vierashuone kun on toiminut tähän mennessä pääasiassa mun askarteluhuoneena (ja toki vierashuoneena siinä samalla). Eli siellä on ollut ääriään myöten sullottu vaatekaapillinen täynnä käsityö- ja askartelutavaraa, lankalaatikoita, ompelukone, ties vaikka mitä. Ja niitä oon nyt jo useamman illan käynyt läpi, yrittänyt sijoittaa jonnekin muualle (jo ennestään täydessä talossa. Meillä on talon 115 neliömetriin nähden tosi vähän säilytystilaa, vaan vaatekaapit ja yksi isompi komero, joka on liinavaatekomerona. Ei esim. vaatehuonetta tms) ja karsiakin jotain. Hommaa on riittänyt, ja vieläkin se on kesken. Isosiskon kaverisynttäreitä vietetään kesäkuun alussa, ja siihen mennessä olis tavoitteena saada maalailut maalatuksi. Kova tavoite, kun ottaa huomioon nää kolme pientä apuria ja sen, että seinäpaneeleita pitää ilmeisesti vähän hioa ennen maalausta, kun ne on jotenkin silleen käsitelty. Katsotaan, miten käy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti